Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je za Cetinjski manastir velika čast što je tu smještena ruka Svetog Jovana Krstitelja.

Mitropolit je danas u Cetinjskom manastiru, gdje je povodom Svetog Jovana Krstitelja služio Svetu arhijerejsku liturgiju, istakao da Bog nije mogao da Cetinju podari veći dar od ruke ovog svetitelja.

On je podsjetio da je glava Svetog Jovana odsječena, ali da ne umire ono što je na pravdi Božijoj posječeno, već ostaje vječno.

 

 

-Veliki je dar da je ovdje bilo sjedište i Crnojevića i Petrovića, da su ovdje i mošti Svetoga Petra Cetinjskoga, da je ovo kraljevski grad-, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je u besjedi ukazao da je Jovan Krstitelj postradao od bezbožnih Iroda i Jezavelje jer je svjedočio istinu, a da je Njegoš njegov nasljednik koji je postradao od savremenih bezbožnika.

Prema riječima mitropolita, Sveti Petar Cetinjski vapi i poziva Cetinjane, Njeguše i sve u Crnoj Gori da vrate njegovo ime i hram na Lovćen.

Vjernici su danas u Cetinjskom manastiru cjelivali ruku Svetog Jovana Krstitelja, koju je u čast njegovog praznika mitropolit Amfilohije iznio iz kivota Svetog Petra Cetinjskog.

SRNA/Srpskainfo