Za fudbalere Rudar Prijedora završen je zimski odmor, šef stručnog štaba zeleno-crnih Nedžad Žerić danas je izvršio prozivku za prolećni dio Prve lige Republike Srpske u kojem, u startnih šest kola, “rudari” žele da sačuvaju treću poziciju na tabeli i izbore plasman u Ligu za prvaka.

Jesenas su Prijedorčani bili istinski hit prvenstva iako su imali loš start zbog činjenice da je veliki broj igrača napustio klub, pa je trener Žerić morao da sklapa sve ispočetka, uglavnom su to bili golobradi dječaci koje je trebalo ukomponovati u mozaik i dobitnički sistem. Finiš sezone je bio sjajan, a “rudari” su jedini prvoligaš koji je nanio poraz lideru i jesenjem prvaku banjalučkom Borcu.

-Eto, zimska pauza je završena, krećemo s radom, sve je nekako brzo prošlo, proletjelo! Mi smo i dalje u stvaranju tima za budućnost, tako da će svi fudbaleri na koje smo računali jesenas i dalje ostati u Rudar Prijedoru i pokušati da iznesu i proljećne obaveze osim Emira Kukavice koji je otišao u Njemaku u potrazi za poslom. Oko igračkog kadra nemamo problema, fudbaleri imaju ugovore s klubom, tako da se nesmetano možemo posvetiti radu i unapređenju – istakao je trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Prolećni dio prvenstva Prijedorčani počinju domaćom utakmicom protiv Podrinja iz Janje, direktnog protivnika u borbi za Ligu za prvaka.

-Do 9. marta i tog susreta imamo dovoljno vremena da se na najbolji način spremimo i dočekamo tu utakmicu u sjajnoj formi. Svaka prva utakmica je najteža, ali se nadamo uspehu na startu proleća, bilo bi nam to važno i na polju samopouzdanja – rekao je strateg “rudara” Nedžad Žerić.

Poput mnogih klubova iz Republike Srpske i “rudare” muči teška finansijska situacija.

-Cjelokupne pripreme ćemo da obavimo u Prijedoru i okolini. Nismo planirali da idemo bilo gdje jer to diktira novac kojeg nema. Igraćemo pet ili šest prijateljskih susreta, prvi je 2. februara protiv Metaleža iz Jajca, a sedam dana kasnije idemo u Goricu gdje ćemo igrati protiv kombinovanog tima istoimenog prvoligaša Hrvatske. Potom će 16. februara rival biti premijerligaš Krupa, a generalka je 2. marta protiv Kozare iz Gradiške. Između duela sa Krupom i Kozarom u planu je da organizujemo još jednu ili dve utakmice, rivali će biti poznati naknadno – referisao je Nedžad Žerić.

Na prvom okupljanju sa igračima u 2019. godini u klupskim prostorijama bio je i predsjednik Radomir Dukić, član uprave Miran Kolar i direktor Borislav Obradović.

-Želim da vas pozdravim u ime uprave kluba i poželim sve najbolje u 2019. godini i da svi zajedno ostvarimo životne i profesionalne ciljeve, odnosno napravimo još jedan iskorak s našim klubom – istakao je prvi čovjek “rudara” Radomir Dukić.

Na jučerašnjoj prozivci se pojavilo i jedno novo ime Benjamin Dizdarić koji je stigao iz federalnog prvoligaša Goražda. U taboru Prijedorčana očekuju i dva nova igrača, a riječ je od Drašku Loliću (Kozara) i Mihajlu Savanoviću (Sloboda, Mrkonjić Grad).

Igrački kadar

Stručni štab Rudar Prijedora računa na sledeće igrače: Mirza Hamzabegović, Nemanja petrović, Stefan Gavranović, Ognjen Davidović, Rastko Rokvić, Nemanja Pekija, Nedim Ramić, Benjamin Dizdarić, Boban Živanić, Mario Sajak, Mile Kovačević, Predrag Lajić, Nebojša Mrkić, Dejan Milinković, Davor Polovina, Nikola Marmat, Danilo Marmat, Haris Lezić, Nedeljko Crnomarković, Stefan Mikić, Mujo Mujagić, Aleksa Dragić, Marko Janušić, Jovan Zmijanac, Nikola Krneta, Anes Žerić.

Pored šefa Nedžada Žerića u stručnom štabu su još pomoćni trener Srđan Marjanović, trener golmana Perica Topić i fizioterapeut Vladan Lekanić.

prijedor24h