Kolo srpskih sestara Prijedor organizovaće u nedelju, 27. januara, Svetosavski dobrotvornu bal, a sav prihod biće usmjeren za nastavak izgradnje kuće osmočlane porodice Milinković iz Crne Doline.


Predsjednik Kola srpskih sestara iz Prijedora Jadranka Mijić rekla je da će na Svetosavskom balu biti poslužene humanitarne krofne, a u jednoj će biti skriven zlatnik sa utisnutim likom Svetog Save.

“Biće priređen bogat kulturno-umjetnički program, zasnovan na bogatom narodnom nasljeđu sa muzičkim, folklornim i drugim sadržajima”, potvrdila je

Svetosavski bal će početi u 19.00 časova u hotelu “Prijedor”, a cijena ulaznice je 15 KM.

U sedmici Svetosavlja, u subotu, 26. januara, u gradskom pozorištu biće organizovana tradicionalna Svetosavska akademija, najavljeno je iz Gradske uprave Prijedor.

Na Akademiji, koja će početi u 19.00 časova, biće uručene svetosavske povelje najboljim prosvjetnim radnicima, dok će o liku i djelu velikog srpskog prosvetitelja besjediti istoričar knjiženosti Milo Lompar iz Beograda.

Biće izveden i muzičko-scenski recital pod nazivom “Zapali u nama srca neugasiva”, a u muzičkom dijelu programa učestvovaće Boro Dugić i Boban Prodanović, vokalna grupa glumice Katarine Gojković i članovi Srpskog pjevačkog društva “Vila”.

Prijedorska biblioteka “Ćirilo i Metodije” organizuje besplatno učlanjenje učenika, a ova tradicionalna akcija, koja je počela danas, trajaće do 25. januara.