Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a, biće kandidat ove partije za gradonačelnika Banjaluke, a ne Draško Stanivuković, koji je još prije par mjeseci najavio svoju kandidaturu, saznaje Opcija.net.

Prema saznanjima ovog portala, u vrhu PDP-a je nedavno u tajnosti donosena odluka da Ivanić bude njihov kandidat na izborima, koji će biti održani u jesen 2020. godine, ali je u isto vrijeme riješeno da u javnost i dalje zavarava da će kandidat biti Stanivuković.

Kako tvrde izvori portala Opcija.net, ova odluka donosena je nakon što je Ivanić i definitivno ostao bez fotelje u Domu naroda BiH, čemu se nadao poslije u izbornoj bici za srpskog člana Predsjedništva.

– Postoji čvrst konsenzus u vrhu partije da kandidat bude Ivanić, a na tome je posebno insisitirao predsjednik partije Branislav Borenović. Njihova je procjena da je najava Stanivukovićeve kandidature došla ishitreno i bez bilo kakvih konsultacija unutar opozicije, te na osnovu same želje mladog Stanivukovića koji ima velike ambicije, ali ne i dovoljno političkog i svakog drugog iskustva koje mu je neophodno da se uopšte izbori za kandidaturu – tvrde upućeni izvori.

Kako se tvrdi, PDP se odlučio na Ivanićevu kandidaturu poslije posljednjih istraživanja javnog mnjenja koje ukazuje na veliki pad rejtinga Stanivukovića, poslije nemira od 30. decembra, kad je prekinuo novogodišnji koncert Harisa Džinovića.

– Iako u javnosti sve djeluje idilično, vrh partije, a posebno predsjednik Borenović, bijesni su na Stanivukovića zbog ovog poteza, uvjereni da je time najveću štetu nanio upravo grupi “Pravdi za Davida”, koju je praktično razbio tim potezom, a time srozao i rejting samog PDP-a, koji je svoj izborni rezultat izgradio upravo na podršci ovoj grupi – tvrde sagovornici.

Izvor: opcija.net