САРАЈЕВО, 27. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац.

Staša Košarac, član predsjedništva SNSD i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, osudio je današnju najavu SDA da će putem svojih predstavnika u državnim institucijama pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja trenutnog naziva Republike Srpske.

– Riječ je o suludoj inicijativi, koja neće proći, jer je RS trajna kategorija. Potpuno je jasno da je na sceni politička igra, koja je vrlo zabrinjavajuća i osuđujuća. Republika Srpska je neupitna i niko je ne može ukinuti – ističe Košarac.

Dodaje da je iznenađen ovom inicijativom, jer na jučerašnjem sastanku predstavnika SDA i SNSD niko iz te stranke nije spomenuo da imaju u planu pokretanje procedure za ukidanje naziva RS.

– Kazali su da su za dosljedno poštivanje Dejtona, a onda drugi dan najavljuju nešto ovako suludo. To samo pokazuje njihovo pravo lice – ističe Košarac.

Srpskainfo