Srbi koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći i jedan koji je preživio sa teškim povredama, kada su na jugu Italije bježali od policije, dovode se u vezu sa dvije pljačke koje su se neposredno prije udesa dogodile u gradu Telza Terma.

Zamjenik republičkog tužioca Vićenco Toskano će u narednom periodu ispitati dokumentaciju koju je sačinio Fling Skvad o kriminalnim aktivnostima koje je u Telza Termi izvšila grupa Srba.

Istražitelji su uvjereni da su Srbi lopovi koji su upali u kuću dvoje 90-godišnjaka, nekoliko dana prije nesreće. S tim u vezi pregledaju se i snimci sa video-nadzora, na kojima se pojavljuje automobil marke “škoda fabia” u kom su Srbi doživjeli nesreću. Takođe, ponovo se provjeravaju iskazi i svjedočenja stanara koji žive u komšiluku opljačkanih staraca.

Evidencija

O ovoj nesreći i pljačkama koje su joj prethodile, govorio je i gradonačelnik Paskula Karofana, koji je u stalnom kontaktu sa pokrajinskim komandantnom karabinjera, prenosi “Blic”.

Prvi čovjek grada rekao je komandantu na jednom od sastanaka da treba preduzeti sve moguće inicijative kako bi se ponovo vratili mir i sigurnost u gradu.

Kada je riječ o predmetima koji su neposredno nakon nesreće pronađeni u slupanoj “škodi” i oko nje, informacije koje su se pojavile nakon nesreće – da su te stvari ukradene – još uvijek nisu potvrđene. Provjerava se policijska evidencija o ukradenim stvarima na osnovu koje bi trebalo povezati pronađene predmete sa nestalim.

Prema pisanju italijanskih medija, kada je riječ o identitetu žrtava nesreće, ostaje se pri posljednjim iskazima, premda se još uvijek čeka potvrda iz Srbije.

Filmski bijeg

U nesreći su, podsjetimo, nastradali Đani Milenković (18), Suzana Milenković (37), Dejan Jovanović (48) i Riki Aleksić (48), svi u srodstvu.

Sa njima u automobilu bio je i Vito Milenković (38), jedini preživjeli, kog je iz smrskanog automobila izvlačila vatrogasna ekipa. On je zbrinut u bolnicu Rumo, a detalji njegovog zdravstvenog stanja i dalje nisu poznati.

Užasna saobraćajka dogodila se kada je ekipa policije krenula za “škodom”, jer im je djelovala sumnjivo. Vidjevši to, Srbi su se dali u filmski bijeg koji se završio tragično, kada su izgubili kontrolu nad vozilom vozeći 160 kilometara na sat.

Sletjeli su s puta, a jedan od Srba, koji je preživio izlijetanje, izašao je iz automobila, nakon čega ga je udario kamion koji je naišao iz suprotnog smjera.

Blic.rs