Pripadnici Oružanih snaga BiH Stefan Rakić i Predrag Džida kažnjeni su umanjenjem plate od 20% u naredna tri mjeseca zbog kršenja etičkog kodeksa Oružanih snaga.

Ovo i ne bi bila vijest da nisu kažnjeni jer su za Božić pjevali: “Tri Božićna ne dam dana za hiljade Ramazana.”

Zanimljivo je da se tzv. incident dogodio 8. januara, a da su Rakić i Džida ekspresno sankcionisani već 21. januara.

I dok u Oružanim snagama Srbe za govor mržnje hitro optužuju i još brže osuđuju, njihove kolege Bošnjake niko i ne pomišlja da kazni. Nakon što su Rakić i Džida svoj “hit” objavili na društvenim mrežama uslijedio je federalni medijski linč i salve uvreda i prijetnji.

Posebno se raspisala Elma Kumro, inače potporučnik OS BiH. Dotična bi očito sprovela prijeki sud, na način kako su to nedužnim civilima i bespomoćnim zarobljenicima činili “heroji” poput Atifa Dudakovića, optuženog za ratne zločine pred Sudom BiH, a čiji lik i djelo veliča Emra Kumro, podoficir Oružanih snaga BiH koje plaćaju i poreski obveznici Republike Srpske.

Pojedine pripadnike Oružanih snaga BiH, naročito nadahnjuje Dan Republike Srpske, te na društvenim mrežama sipaju uvrede na račun Srba i Republike Srpske.

Ipak, dok se na govor mržnje na društvenim mrežama od strane bošnjačkih pripadnika OS BiH niko i ne obazire, pripadnici Oružanih snaga iz Republike Srpske se hitro kažnjavaju. Pitanje je dokle će u Ministarstvu odbrane primjenjivati dvostruke aršine. I mozda još važnije do kada će srpski vojnici i oficiri u OS BiH to da tolerišu.

Princip.news