Jasmin K. (23) iz grada na Sani uhapšen zbog sumnje da je od doktorke B. D. ukrao torbu u kojoj se nalazilo 5.000 evra, 1.000 KM, mobilni telefon i drugi lični predmeti

JASMIN K. (23) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je od doktorke B. D. ukrao torbu u kojoj se nalazilo 5.000 evra, 1.000 KM, mobilni telefon i drugi lični predmeti. Ispostavilo se da se lopov propisno obrukao, jer je pokupio samo 1.000 KM, dok je torbu sa ostatkom novca bacio pa ju je policija pronašla.

Krađa se dogodila u utorak veče oko 19.50 na parkingu u Svetosavskoj ulici u Prijedoru. Kako saznajemo B. D. je po ulasku u automobil torbu stavila na mesto suvozača. Iznenada se pojavio lopov koji je otvorio suvozačeva vrata i zgrabio torbu. Doktorka je pokušala da spreči krađu i krenula je da se otima za torbu, ali je lopov bio jači. Čak je pokušala i da trči za njim, ali je on uspeo da pobegne.

Krađu je prijavila policiji koja je krenula u pretragu terena i potragu za lopovom. To je dalo rezultate, jer su posle dva sata pronašli torbu koju je lopov odbacio, i u njoj 5.000 evra!? Novac je navodno bio sakriven u bočnu pregradu u koju lopov očigledno nije ni pogledao, već je pokupio samo novac koji mu je bio “na izvolite”.

Potraga je nastavljena i na osnovu opisa, dobijenog od žrtve, policija je oko 2.30 pronašla osumnjičenog u naselju Svale. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno oko 850 KM, dok je ostatak novca potrošio.

– Slobode je lišen J. K. kod koga je pronađen deo ukradenog novca. On je sproveden na kriminalističku obradu i nakon kompletiranja predmeta protiv njega će biti podnesena prijava tužilaštvu za tešku krađu – saopšteno je iz PU Prijedor.

POZNAT POLICIJI

NEZVANIČNO saznajemo da je Jasmin K. i ranije bio u sukobu sa zakonom. Policija trenutno istražuje i njegovu umešanost u druga krivična dela, izvršena na identičan način.

Novosti.rs