U Republici Srpskoj će od 16. do 23. juna boraviti najveći broj djece sa Kosova i Metohije, od kojih će 50 ugostiti članovi Srpskog prosvjetnog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Brčkog, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je naveo da će u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije sa djecom iz Republike Srpske” boraviti najbolji učenici iz skoro svih škola sa Kosova i Metohije, kao i 50 mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

On je istakao da će članovi brčanske “Prosvjete” ugostititi djecu iz sela Plemetine iz srpske opštine Obilić, kao i iz Babinog Mosta u blizini Gazimestana.

– Obradovale su nas riječi iz “Prosvjete”. Želimo da sedam dana pružimo slobodu i gostoprimstvo srpskoj djeci sa Kosova i Metohije – rekao je Arlov.

Napomenuo je da je do 31. januara aktivan humanitarni broj 1412 putem kojeg svi humani ljudi u Republici Srpskoj mogu da podrže akciju za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i za izgradnju Dnevnog centra”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim riječima, donacije se mogu uplatiti i na žiro račun Odbora broj – 555100034186445 sa naznakom pomoć za Kosovo i Metohiju.

SRNA/RTRS