Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili su na graničnom prelazu Gradiška 1.500 tableta “apaurina”, a tri lica su osumnjičena za krivično djelo neovlašteni promet droge.

Tablete su otkrivene juče u kutiji od keksa koja se nalazila ispod sjedišta autobusa koji saobraća na liniji Sanski Most-Kranjska Gora, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U vezu sa ovim događajem dovode se trojica državljana BiH koja su ispitana u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu neovlašteni promet droge.

Službenici Granične policije Orašje uhapsili su u subotu, 26. januara, državljanina BiH čiji su inicijali S.B. /21/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog nanošenja teške tjelesne povrede i krađe.

Ovo lice je kontrolisano pri ulasku u BiH i predato je službenicima Policijske uprave Tuzla.

Istog dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška uhapšen je Č.K. /37/, jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

On je predat službenicima Sudske policije Banjaluka.

U petak, 25. januara, prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška uhapšen je E.Š. /37/, kojeg potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krađe. On je predat službenicima Odjeljenja sudske policije u Posavskom kantonu.

SRNA/RTRS