Sveto Kremenović, zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor, isključen je iz stranke. Tako je odlučio lider stranke Vukota Govedarica, nakon Skupštine, na kojoj je izglasan opoziv predsjednika prijedorskog odbora.

Sveto Kremenović nakon 29 godina članstva u SDS-u, izbačen je iz stranke. Kao razlog dobio je obrazloženje da nije ispoštovao Statut stranke i da nakon održane Skupštine u Prijedoru, određenu dokumentaciju nije poslao predsjedniku stranke. Kremenović tvrdi da je sve rađeno po propisima, a razlog njegovog izbacivanja iz stranke ima sasvim drugu pozadinu.

– Ovim se disciplinuju neistomišljenici, ugoni strah onim ostalima, koji manje znaju i umiju. Ovo je zadnji pokušaj Vukote Govedarice po principu “Udari prvoga, a ovi će se ostali prepasti”, ali od toga nema ništa – kaže Kremenović.

Јoš se ne zna da li je ovo početak isključenja članova prijedorskog SDS-a.

– Nemam saznanja u vezi toga. To pitanje morate postaviti predsjedniku partije ili Predsjedništvu, pošto je to pitanje na koje mi iz Gradskog odbora ne možemo da utičemo – tvrdi Milan Tubin, predsjednik GO SDS-a Prijedor.

Odgovor na ovo pitanje potražili smo i od predsjednika SDS-a, Vukote Govedarice. Međutim, nismo uspjeli stupiti u kontakt sa njim.

Tubin ističe da Gradski odbor nastavlja da radi po onome što nalaže centrala stranke, a kako kaže, ubrzo ih očekuju i unutarstranački izbori.

RTRS