Istraga o ubistvu Irene Predojević u OJT Prijedor ušla u završnu fazu. Tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo na svirep i podmukao način

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je produženje pritvora Goranu Jeličiću, suspendovanom policajcu iz Kozarske Dubice, osumnjičenom za svirepo ubistvo Irene Predojević 2005. godine.

Produženje pritvora zatraženo je za još dva meseca i to zbog bojazni da će boravkom na slobodi Jeličić ometati krivični postupak sakrivanjem dokaza ili uticajem na svedoke.

Kako saznaju “Novosti” istraga u ovom predmetu nalazi se u završnoj fazi. Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru ranije je čekalo nalaze psihijatrijskog veštačenja optuženog, koji su im dostavljeni, a prikupljaju se i novi dokazi.

– Ostalo je da se saslušaju još pojedini svedoci, nakon čega će predmet biti kompletiran i podignuta optužnica – kaže izvor blizak toj pravosudnoj instituciji.

Jeličić, inače policijski službenik PS Kozarska Dubica, uhapšen je 31. oktobra zbog sumnje da je pre 13 godina ubio Irenu Predojević, koja je golim rukama zadavljena, nakon čega je njeno telo zapaljeno kako bi se prikrio zločin. Tužilaštvo Jeličića tereti za teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način, kao i za nelegalno posedovanje oružja budući da je u pretresu njegove kuće pronađeno i zaplenjeno oružje, ručni bacač raketa, razna minsko-eksplozivna sredstva velike razorne moći, oko 1.000 metaka i druga vojna oprema.

Irena Predojević Foto Privatna arhiva

Zločin se dogodio u noći između 6. i 7. avgusta 2005. Irena je tu noć s prijateljicama bila u kafiću “Arkada” i oko ponoći su krenule kući. Rastale su se na raskrsnici kod benzinske pumpe “Došlić”, gde joj se izgubio svaki trag. Porodica je ujutro prijavila njen nestanak i krenula u potragu. Sutradan 8. avgusta na divljoj deponiji u selu Božići pronađen je ugljenisani ženski leš. Identifikacijom od strane rodbine, te DNK analizom je potvrđeno da je reč o Predojevićevoj.

Reč je o devojci koja je radila kao trgovac u prodavnici “Nektarina”, a koju su svi opisivali kao skromnu i ljubaznu osobu vedrog duha. Njena porodica je nakon rata 1996. izbegla iz Sanskog Mosta. Privremeno su bili smešteni u Omarskoj, sve dok od opštine nisu dobili zemlju u izbegličkom naselju Petra Pecije u Kozarskoj Dubici, gde su izgradili kuću.

BRANIO SE ĆUTANjEM

UHAPŠENI Goran Jeličić nakon hapšenja se branio ćutanjem i odbio je da iznosi svoju odbranu. Pored policijskog posla on je u Dubici bio poznat kao trener kluba borilačkih veština, a 2013. proglašen je sportskim trenerom godine u tom gradu. Iako policajac, protiv njega su i ranije podnošene krivične prijave za nanošenje telesnih povreda, obljubu, falsifikovanje isprava…