U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u četvrtak će preovladavati oblačno vrijeme, mjestimično sa padavinama koje će prestati popodne i dnevnom temperaturom od nula do osam stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti oblačno sa slabim snijegom u centralnom pojasu, na zapadu i sjeverozapadu, a susnježicom na istoku i slabom kišom u Hercegovini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se mjestimično slabljenje padavina, a ponegdje i prestanak, prvo na jugozapadu i u centralnim predjelima, zatim na sjeveru i sjeveroistoku.

Јedino će prema večeri postojati uslovi za slabe padavne na istoku, a u Hercegovini za slabu kišu.

Predveče se očekuje prestanak padavina i djelimično razvedravanje u sjevernom i centralnom pojasu. Više oblaka biće na jugozapadu, a na jugu i dalje uz mogućnost za slabu kišu. Prema noći biće suvo u svim predjelima.

Duvaće slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Han Pijesak nula, Srbac jedan, Prijedor, Bijeljina, Gacko i Drvar dva, Banjaluka, Srebrenica, Sokolac, Јajce i Sanski Most tri, Doboj, Novi Grad, Zvornik, Brčko, Sarajevo i Zenica četiri, Bihać i Tuzla pet, Bileća šest, Višegrad i Mostar sedam, Trebinje i Neum osam stepeni Celzijusovih.

RTRS