Vodolije se odlično snalaze u nekonvencionalnim karijerama

Za dubokoumne Vodolije su rezervisana zanimanja koja privlače pažnju javnosti, a one sa svojom jakom averzijom prema dosadi i rutini osećaju se fasciniranim tehnologijom i imaju zavidan osećaj za idealizam.

Po prirodi veoma vole da pomažu i uvek su spremni za svaki zadatak. Vole da pomažu i dele odgovornost, ali poniru i u dubinu problema. Iako su često 10 koraka ispred ostalih u svojim razmišljanjima, mogu se nenamerno izolovati od kolega. Srećna Vodolija toga uopšte neće ni biti svesna okupirana poslom, pa je neće iznendaiti to što u jednom trenutku oko sebe neće videti nikoga u kancelariji jer su svi već otišli kući.

Ovo su neka od idealnih zanimanja u kojima se Vodolije najbolje snalaze.

Sudija

Vodolije su odlične u rešavanju nesporazuma. Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Vodolija je jedan od najobjektivnijih znakova Zodijaka pa im je u prirodi rešavanje problema. Prijaju im zanimanja u kojima zastupaju druge poput advokata ili medijatora između dve strane koje trebaju da donesu neku odluku i sklope dogovor. Ovde spadaju pored sudije i advokatura i medijacija.

Profesor

Kako voli znanje, često ćete Vodoliju naći srećnu u učenju novih stvari kako stvara nove teorije i sanjari o planovima za budućnost. Vodolija želi da učini svet lepšim mestom za život, a pored profesorske ovde može da se ubroji i zanimanje filozof, novinar i isrotičar.

Politički aktivista

Vole dobar cilj u koji ulažu trud i rad. Oni u politici mogu da ostvare veoma uspešnu karijeru kao autori govora i lobisti u vladi, a njihova strast je nešto što političku kampanju čini živom. Ovde spadaju i profesije poput lobiste, političara, člana odbora i policajca.

Naučnik

Poseduje intelektualni kapacitet za ovo izazovno polje koje im dozvoljava da se dugo zabavljaju iznad grafičkog crteža, tehnologije ili ideja o svemiru. Oni sanjaju u formulama i kodovima, a njihova radoznala priroda vodi ih ka karijerama istraživača koji žele da poboljšaju živote svih ljudi. Ovde spadaju i laboratorijski tehničar, analitičar istraživanja, inženjer, industrijski psiholog, biohemičar.

Socijalni radnik

Vodolije su često u sferi nauke. Foto: Shutterstock

Odličan izbor za Vodolije bila bi i karijera socijalnog radnika koja im dozvoljava da njihova univerzalna ljubav i razumevanje dođu do izražaja bez emotivne uključenosti. Oni mogu mnogo da pomognu ljudima u nevolji svojim smernicama i porodičnim uspehom koji imaju. Ovde možemo da pobrojimo i zanimanja kao što je medicinska sestra i bibliotekar.

Umetnik

Kreativne i dubokoumne Vodolije vole da pokazuju njihove poglede na svet kroz umetnost. Bilo kroz velike izložbe ili skromne publikacije, njihovo izražavanje daje im osećaj svrhe čak i kada ne dolazi sa finansijskom stabilnosti. Ovde se uklapaju i grafički umetnik, ulični fotograf i vajar.

Inženjer zaštite životne sredine

Vodolije vole da planiraju budućnost, a zaštita životne sredine ima veliki uticaj na buduće generacije i učiniće da Vodolija ispuni svoju potrebu za time da budućim naraštajima ostavi nešto lepo iza sebe. Razmišlja o idealnom položaju za park, semafor ili biciklističku stazu u kraju u kome živi. Zanimanja poput arheologa, istraživača i geografa su idealna za njih.

Prikupljanje dobrovoljnih priloga

Nezavisne i bogate Vodolije koje su slobodne od okova svojih karijera mogu da se posvete karijerama koje su vezane za finansije. Vodolija voli da pomaže centrima za zaštitu dece i beskućnika, a ima gomilu ideja kako da to ostvari. Zato ih najviše ima u sveri socijalnih radnika, medicinskih radnika, zagovornika zdravlja, filantropa.

Astrolog

Vodolije su veoma intuitivne i često se bave astrologijom. Foto: Pixabay.com

Kada imate odličnu intuiciju i osećaj za druge ljude onda vam je zanimanje astrolog nekako prirodan sled stvari. Vodolija je u stanju da ispituje svoju veliku maštu, ali i da se poveže sa ljudima na mnogo dubljem nivou. Najčešće nalazimo Vodolij emeđu fizičarima, tarot čitačima, lajf koučima i astronoma.

Glumac

Zanimanje koje dozvoljava poniranje duboko u suštinu neke ličnosti je veliki izazov za Vodolije koje su spremne za takav poduhvat. Gluma je jedna od idealnih profesija za Vodoliju u kojoj će ona moći da pokaže sve što ume. Pored toga često se odlučuje i za karijeru plesača, pevača, uličnog izvođača i komičara.

Telegraf.rs