U okviru manifestacije “Dani zime na Kozari”, koja će biti održana u subotu i nedjelju, 2. i 3. februara, učestvovaće 23 takmičara iz Novog Grada, a za sve zainteresovane obezbijeđen je besplatan prevoz.

Član organizacionog odbora iz Turističke organizacije Novi Grad Nebojša Todić rekao je Srni da će prvog dana u ski-kupu učestvovati četiri učesnika, koje je odabralo društvo pedagoga fizičke kulture

“U sportskim takmičenjima će u nedjelju, 3. februara, učestvovati ekipa Karate kluba `Rajko Crnobrnja Gligo` sa sedam takmičara. U gastro takmičenjima učestvuju ekipa ugostiteljskog smjera Srednjoškolskog centra Đuro Radmanović, kao i ekipe tri lovačka udruženja “Pastirevo” iz Dobrljina, “Srndać” iz Svodne i “Lane” iz Rudice”, a sve ekipe broje po tri člana”, rekao je Todić.

Prema njegovim riječima, u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupiće pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva “Una”.

Todić je rekao da je opština Novi Grad za sve zainteresovane građane obezbijedila besplatan prevoz autobusom koji polazi u nedjelju, 3. februara, u 9.00 časova.

Privredno-turističku manifestaciju “Dani zime na Kozari” 13. put organizuju grad Prijedor, Nacionalni park “Kozara” i turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške.

U subotu, 2. februara, će biti održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” i ski-kup u organizaciji Planinarskog skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

U nedjelju, 3. februara, nakon polaganja vijenaca na spomenik žrtvama Narodno- oslobodilačkog rata na Mrakovici, u 11.00 časova predviđeno je otvaranje centralne manifestacije.

Uz grad Prijedor, manifestaciju podržava Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

SRNA/RTRS