Uprava civilne zaštite Republike Srpske upozorila je sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa svojim nadležnostima preduzmu neophodne mjere zaštite i spasavanja od jakog vjetra.

Iz ove uprave skreću pažnju građanima, organizacijama i kolektivima da aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa najavom meteorologa i da svoju imovinu obezbijede od jakog vjetra.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je vjetrovito vrijeme u Republici Srpskoj sutra i u subotu, 2. februara, sa veoma jakim vjetrom u centralnom pojasu.

Duvaće veoma jak vjetar od 40 do 50, u planinaskom pojasu od 55 do 65 kilometara na čas sa olujnim udarima, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Kiša će padati mjestimično od krajnjeg zapada, preko jugozapada, do juga, uz porast dnevne temperature.

Sutra se očekuje jačanje vjetra. Pojačan južni i jugozapadni vjetar duvaće na zapadu i jugozapadu u planinama, a zatim i sjevernije do Banjaluke.

Pojačan vjetar će duvati i u noći sa petka na subotu, a i u subotu. Prema večeri, 2. februara jaki udari vjetra proširiće se na istočne planinske predjele Srpske.

SRNA/RTRS