Na repertoaru Kina “Kozara” od 31.01. do 06.02. 2019. godine, nalaze se filmovi: Taksi bluz i Marija Stjuart kraljica Škotske.

Taksi bluz

Termin – 31.01.-06.02. u 20.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 95 minuta

Žanr – Komedija

Uloge – Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Nikola Đuričko

Režija – Miroslav Stamatov

Taksi Bluz je romantična komedija koja je istovremeno i uzbudljivi „film ceste“. Glavni junak ove priče je Marko, simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dječak Damir koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznjedriti gomilu suludih situacija koje će se smjenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

Marija Stjuart kraljica Škotske

Termin – 31.01.-06.02. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 124 minuta

Žanr – Drama, istorijski

Originalni naziv – Mary Queen of Scots

Uloge – Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn

Režija – Josie Rourke

Film “Marija Stjuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stuart, koja nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske, a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umjesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obje mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svijetu u kojem dominiraju muškarci, njih dvije će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar, a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, prijeteći Elizabetinom suverenitetu.

prijedor24h