U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, vjetrovito i sa mjestimičnom kišom od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga, uz rast dnevne temperature.

Ujutro i prije podne na jugozapadu i jugu biće mjestimičnih padavina, dok će na zapadu, sjeverozapadu i istoku u planinama biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost kiše ili slabog snijega.

Od centralnih predjela na sjever, istok i sjeveroistok biće suvo uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće toplije, uz jačanje južnog vjetra, prvo na zapadu i na planinama, gdje će biti jak sa olujnim udarima.

Na sjeveru će prvo biti sunčanih intervala, zatim promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, na jugu i jugozapadu uglavnom oblačno sa mjestimičnom kišom.

U drugom dijelu dana očekuje se naoblačenje u većini predjela, pa je moguća i slaba povremena kiša u sjevernim krajevima.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do dva, na jugu do pet, a najviša dnevna biće između pet i 11 stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za cijelu BiH, jer se očekuje jak vjetar južnog smjera sa olujnim udarima i to brzine od 50-65 kilometara na čas, a lokalno od 65-75 kilometara na čas.

Upozorenje se odnosi na period od sutra od 15.00 časova do nedjelje, 3. februara, do 12.00 časova.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Mrakovica minus jedan, Krupa na Uni i Čemerno nula, Gacko, Han Pijesak, Drinić i Bijeljina jedan, Prijedor, Nevesinje, Novi Grad, Banjaluka i Rudo dva, Sarajevo, Zvornik, Sokolac, Srebrenica, Mrkonjić Grad i Doboj tri, Višegrad i Ribnik četiri, Bileća šest, Trebinje, Mostar i Foča sedam i Neum osam stepeni Celzijusovih.

RTRS/prijedor24h