U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenljivo oblačno i vjetrovito vrijeme, s mjestimičnom kišom od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga, uz rast dnevne temperature.

Ujutro i prije podne biće promjenljivo do pretežno oblačno uz porast temperature. Na jugozapadu i jugu s mjestimičnim padavinama, dok će na zapadu, sjeverozapadu i istoku u planinama biti promjenljivo do pretežno oblačno, uz mogućnost malo kiše ili snijega.

Od centralnih predjela ka sjeveru, istoku i sjeveroistoku ostaće suvo uz malu do umjerenu oblačnost, uz pojavu magle i sumaglice, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće toplije uz jačanje južnog vjetra prvo na zapadu i u planinama, gdje će biti jak vjetar s olujnim udarima. Na sjeveru prvo sa sunčanim intervalima zatim promjenljivo do pretežno oblačno, na jugu i jugozapadu uglavnom oblačno s mjestimičnom kišom,

U drugom dijelu poslijepodneva doći će do naoblačenja u većini predjela, pa je moguća i slaba povremena kiša u sjevernim krajevima, a na jugu se očekuju obilnije padavine lokalno.

Јugo će prije podne postepeno jačati, a u drugoj polovini dana biće umjeren jugo s povremenim jakim udarima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet do devet stepeni, u predjelima sa fenskim efektom vjetra i stepen dva viša, a u planinama na istoku oko jedan stepen Celzijusov.

Temperatura izmerena u 7.00 časova: Rudo minus dva, Han Pijesak minus jedan, Banjaluka, Sarajevo, Krupa na Uni, Višegrad, Tuzla, Bijeljina, Prijedor, Novi Grad, Zvornik i Srbac nula, Foča i Gacko jedan, Doboj, Bileća, Mrakovica, Kalinovik dva, Sokolac
i Bihać tri, Trebinje, Drinić, Mostar i Srebrenica pet, Mrkonjić Grad šest, Šipovo sedam i Ribnik osam stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS