Uprava Civilne zaštite Republike Srpske upozorila je sva pravna i fizička lica da preduzmu neophodne mjere zaštite i spasavanja od jakog vjetra koji je prognoziran za danas i sutra.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite skreću pažnju građanima, organizacijama i kolektivima da aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa najavom meteorologa i da svoju imovinu obezbijede od jakog vjetra.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je vjetrovito vrijeme u Republici Srpskoj danas i sutra, sa veoma jakim vjetrom u centralnom pojasu.

Duvaće veoma jak vjetar od 40 do 50, u planinaskom pojasu od 55 do 65 kilometara na čas sa olujnim udarima, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Za danas je prognozirano jačanje vjetra. Pojačan južni i jugozapadni vjetar duvaće na zapadu i jugozapadu na planinama, a zatim i sjevernije do Banjaluke.

Pojačan vjetar duvaće i naredne noći, kao i sutra. Očekuje se da će se sutra naveče jaki udari vjetra proširiti na istočne planinske predjele Srpske.

SRNA/RTRS