Nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić danas je lijepljenjem prvog plakata i predstavljanjem svog programa započeo izbornu kampanju za prijevremene izbore.

Jerinić je rekao novinarima da je uvjeren u pobjedu, jer građanima nudi stabilnost i politiku razvoja i saradnje sa predsjednikom Republike Srpske, Vladom i njenim institucijama, kao i sa srpskim članom Predsjedništva BiH, Savjetom ministara i parlamentom BiH.

On kaže da njegovu kandidaturu javno podržavaju SNSD, DNS, DEMOS, Ujedinjena Srpska, SDP, SDA, Stranka za BiH, kao i druge politička stranke.

Predsjednik dobojskog SNSD Uroš Gostić kaže da Jerinić ima veliku podršku kod naroda i već ga vidi kao gradonačelnika Doboja.

– Čim prođu izbori ponovo ćemo sjesti da pričamo o poslu – rekao je Gostić.

Predsjednik dobojskog Inicijativnog odbora DEMOS Slađan Jović kaže da ova politička opcija podržava ideju zajedništva svih naroda, zbog čega će tokom kampanje dati podršku u punom kapacitetu nezavisnom kandidatu Jeriniću.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Doboja biće održani u nedjelju, 17. februara, jer je Obrenu Petroviću prestao mandat na ovoj funkciji nakon što je prihvatio mandat u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Za izbor gradonačelnika Doboja ovjerena je kandidatura šest nezavisnih kandidata – Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića, te Milovana Dujakovića.

Kandidat SDS je Nebojša Šainović, a kandidat političkog subjekta Spas nezavisnih lista Doboj Slobodan Dević.

SRNA/RTRS