Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je Republika Srpska jedini funkcionalni dio BiH i da to treba prenijeti i na Savjet ministara koji bi trebalo da formiraju izborni pobjednici.

“U Savjetu ministara treba da participiramo kao izborni pobjednici, jer smo dio izborne pobjede Republike Srpske, koja, prema našoj projekciji, treba da bude snažna, ujedinjena i oslonjena na svoje institucije. Samo takvi ćemo biti spremni za sve izazove”, rekao je Stevandić novinarima u Doboju nakon sjednica Glavnog odbora i Predsjedništva Ujedinjene Srpske.

Stevandić kaže da je takvo jedinstvo adekvatan odgovor na inicijative koje dolaze od SDA.

On je ocijenio da političari iz Federacije BiH napadima na Srpsku i kreiranjem afera traže izlaz iz trenutno loše političke situacije koja vlada u tom entitetu.

“Oni nisu sposobni da organizuju Federaciju i to je dio propasti BiH, a ne uspješna i organizovana Republike Srpska”, naveo je Stevadić.

Izjavu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igora Crnatka da BiH treba da slijedi put Crne Gore za priključenje u NATO i da je SNSD “krivac za neaktiviranje Akcionog plana za članstvo /MAP/, Stevandić ocjenjuje kao gubitak kompasa ljudi koji su odbačeni od vlastitog naroda.

“Konstatovali smo danas da je Ujedinjena Srpska ostvarila sve svoje izborne rezultate sa potencijalom da budemo još veća i raširenija politička organizacija i da smo zadovoljni sa dosadašnjim učešćem u Vladi”, rekao je Stevandić.

On ističe da je postavljeni cilj da Ujedinjena Srpska na Skupštini koja će biti održana u maju ima formiranih više od hiljadu mjesnih odbora i kompletiranu organizaciju.

On kaže da je Kostadin Vasić danas izabran u Predsjedništvo i da je ovaj organ sve funkcionalniji.

Vasić je rekao da je počastvovan izborom za potpredsjednika Ujedinjene Srpske iz Izborne jedinice sedam.

Predsjednik dobojskog odbora Ujedinjene Srpske Rankica Panić kaže da su u prethodnom dogovoru sa rukovodstvom stranke dali podršku nezavisnom kandidatu Borisu Јeriniću na prijevremnim izborima za gradonačelnika Doboja, koji će biti održani 17. februara.

SRNA/RTRS