U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, ponegdje uz obilne padavine, saopštili su meteorolozi.

U noći sa subote na nedjelju oblačno u većini predjela, sa kišom od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga, gdje može biti i grmljavinskih procesa i obilnije kiše, od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Sutra prije podne zona padavina se širi na centralni pojas i sjever, a tokom dana ostaje oblačno u većini predjela, sa mjestimičnom kišom.

Na zapadu i sjeverozapadu biće promjenljivo oblačno sa periodom suvog vremena, koje će se najduže zadržati na sjeveroistoku i istoku u gornjem Podrinju, gdje se kiša očekuje poslije podne.

Uveče se očekuje prestanak padavina u svim predjelima, uz djelimično razvedravanje.

Prije podne biće vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Јutarnja temperatura od pet do 10, na planinama oko jedan stepen, a najviša dnevna u većini predjela iste vrijednosti kao i jutarnja.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica nula stepeni, Gacko, Ivan Sedlo sedam, Han Pijesak, Kalinovik, Nevesinje osam, Livno i Sokolac devet, Mrakovica i Bileća 11, Grude, Široki Brijeg i Srebrenica 12, Mrkonjić Grad, Šipovo, Sarajevo i Trebinje 13, Bugojno i Mostar 14, Bijeljina, Ribnik, Krupa na Uni, Rudo, Brčko i Neum 15, Tuzla i Zvornik 16, Višegrad, Srbac, Bihać, Gradačac i Sanski Most 17, Novi Grad, Banjaluka, Doboj i Prijedor 18 stepeni.

RTRS/prijedor24h