U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a u većem dijelu zemlje prije podne će padati kiša.

Јutro toplo, uz jak južni vjetar, s obilnom kišom i grmljavinom na zapadnim i južnim krajevima, a tokom prijepodneva padavine se šire preko centralnog pojasa na istok i sjever, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Tokom dana ostaje oblačno u većini predjela sa mjestimičnom kišom koja će jenjavati, nakon čega će se smjenjivati oblačno i suvo vrijeme, a prema večeri još jednom period sa kišom na zapadu i sjeverozapadu.

Suvo vrijeme će se najduže zadržati na sjeveroistoku i istoku u gornjem Podrinju, gdje se kiša očekuje poslijepodne. Uveče i prema noći prestanak padavina u svim predjelima, uz djelimično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren južnog smjera, a jakih udara vjetra prije podne može biti u Hercegovini i na istoku.

Јutranja temperatura od pet do 10, na planinama oko jedan stepen, a najviša dnevna uglavnom bez promjene u odnosu na jutarnju. Na sjeveroistoku i dalje toplo od 13 do 16, a na planinama oko pet stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica jedan, Čemerno, Ivan Sedlo četiri, Gacko, Han Pijesak šest, Kalinovik, Mrakovica, Livno i Sokolac sedam, Nevesinje, Mrkonjić Grad, Šipovo, Bijeljina i Bugojno osam, Јajce, Široki Brijeg i Zvornik devet, Brčko, Krupa na Uni, Gradačac, Bileća, Novi Grad i Grude 10, Banjaluka, Bihać, Prijedor, Doboj, Mostar i Sanski Most 11, Srbac, Višegrad, Neum i Sarajevo 12, Srebrenica 13, Foča, Trebinje 14, Tuzla 15 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS