Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas ugovore sa učenicima i studentima koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz gradskog budžeta za školsku i akademsku 2018/2019. godinu.

“Ove godine dodijelićemo 119 novih stipendija za učenike i studente, a, uzimajući u obzir korisnike iz prethodnog perioda, grad će u ovoj godini dodjeljivati 310 stipendija s namjerom da podstaknemo naše učenike i studente da kvalitetno obavljaju zadatke i budu uzorni građani Prijedora”, rekao je Đaković novinarima.

On je podsjetio na odluku Skupštine grada Prijedora da se stavka za stipendije od planiranih 400.000 KM u ovogodišnjem budžetu grada smanji na 300.000 KM.

“Ali, tražićemo rješenja da i dalje pomažemo studentima i đacima. Čestitam im svima i želim da budu dobri đaci, a grad Prijedor će nastaviti da pomaže njihovo školovanje i studije”, poručio je Đaković.

Mjesečna stipendija za studente iznosi 120 KM, a primaju je 12 mjeseci, dok će učenici 10 mjeseci dobijati 70 KM.

Javni konkurs za dodjelu gradskih stipendija raspisuje se za deficitarna zanimanja koja se utvrđuju na osovnu podataka prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, analize Agencije za ekonomsku razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”, te potreba lokalne privrede i tržišta rada.