Gradski odbor SNSD-a Trebinje osudio je nedavni istup narodnog poslanika ispred liste SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je aktuelnoj trebinjskoj vlasti prijetio da će “krvavo odgovarati” kada opozicija dođe na vlast.

Iz trebinjskog odbora SNSD-a saopšteno je da “tako Srbima nisu prijetili ni njegovi najveći neprijatelji 1914. i 1941. godine, a ni oni iz posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata”.

“Da li ovakav treba da bude rječnik čovjeka koga je narod izabrao da ih predstvalja u zakonodavnom tijelu Republike Srpske? Čovjeka koji se u Boga kune da će njegove prijetnje biti ispunjene i koji neprestano poziva na razdor među srpskim narodom”, navode iz trebinskog SNSD-a.

U saopštenju se dodaje da Vukanović ne može da se pomiri sa činjenicom da je “vječita opozicija i gubitnik, pa ide toliko nisko da udara tamo gdje niko i nikada ne bi smio – pozivom na krvoproliće između braće, nazivajući trebinjsku vlast `crvenim ustašama`”.

Vukanović je ove prijetnje, kako se navodi, uputio na javnoj tribini koalicije 2. februara prilikom predstavljanja opozicionog kandidata za gradonačelnika Trebinja.

SRNA/RTRS