Pozorište Prijedor danas počinje pripremati predstavu “Pokondirena tikva” koja je ponovo na repertoaru ove kuće nakon 25 godina, najavio je direktor Zoran Baroš.

– Oslanjamo se na domaći ansambl, osim što za lik Evice reditelj treba tek da se odluči. Danas krećemo sa čitajućim probama, nakon čega ćemo imati i konačnu podjelu – rekao je Baroš.

Čuvenu komediju Јovana Sterije Popovića režiraće Lilijana Ivanović, koja je prošle sezone potpisala dvije predstave prijedorskog pozorišta  “Ljubav i još neke stvari” i “Neobično veče”.

– Biće ovo treća premijera u ovoj sezoni, nakon predstava “Kolubarska bitka” i “Djed Mraz na metli”. Odmah nakon festivala u aprilu, počećemo pripremati i narednu predstavu, a moguće i dvije – kaže Baroš.

Prema njegovim riječima, u razmatranju su i teksovi “Јesenja sonata”, “Šovinistička farsa” i “Tramvaj zvani čežnja”, a izbor će biti poznat početkom maja.

U sezoni 1993/1994. godine Sterijin komad iz 1830. godine u Pozorištu Prijedor režirao je Radenko Bilbija, a igrali su Zlata Kogelnik, Tanja Mandić, Rade Stupar, Željka Knežević, Vukašin Vukadinović, Zorica Јojić, Darko Cvijetić i Ognjen Vukić.

SRNA/RTRS