Mlad mesec počinje večeras – u ponedeljak, 4. februara, od 22.03 sata. Ukoliko vam je hitno potrebno da se rešite viška kilograma koje vučete još od praznika, ovo je idealno vreme da započnete dijetu.

Mesečeva dijeta traje samo dan, tačnije 24 sata. Sastoji se od potpunog posta – sve je zabranjeno jesti, a može se piti samo voda ili blagi čaj, bez šećera i meda.

Samo voda i blagi čaj Foto: Profimedia/Alamy

Ukoliko uspete da cela 24 sata – od 22.03 u ponedeljak do 22.03 u utorak – popijete od tri do četiri litra tečnosti, a ne pojedete baš ni mrvicu čvrste hrane, u sredu bi trebalo da se probudite i do tri kilograma lakši, tvrde pobornici ove dijete.

Ukoliko vam je baš teško da pijete samo vodu i čaj, možete dodati i svež sok od voća ili povrća, ali nikako alkohol ili mleko.

Lagane vežbe su tokom ova 24 sata poželjne, a od srede počnite da jedete zdraviju i lakšu hranu.

Naravno, zdravlje je bitnije od bilo koje linije. Ukoliko pijete lekove, lekar vam je zabranjivao dijete, imate poremećaj u ishrani, radite naporan posao ili iz bilo kog razloga ne treba da ceo dan provedete izgladnjujući se, duži ali zdraviji način da se rešite viška kilograma će vam verovatno više prijati.

Telegraf.rs