“NASPITE NAM PUT, PROPALI SMO TOTALNO” Mještani naselja u Prijedoru ponovo uputili molbu lokalnim vlastima

Mještani Donjih Garevaca kod Prijedora ponovo su se obratili portalu Srpskainfo kako bi ukazali na loš put u ovom mjestu i apelovali na nadležne da ga naspu.

Ističu da se put osušio od vode i blata te da su posljednje dane proveli u iščekivanju da li će lokalna vlast poslati kamione sa pjeskom u njihov kraj.

– Razočarani smo još više, jer nadležni neće da iskoriste šansu i naspu nam put sada kada to vrijeme dozvoljava- kaže jedan stariji mještanin.

Privatna arhiva/RAS Srbija

Budući da niko od predstavnika lokalne vlasti nije reagovao zbog puta koji je pun rupa, mještani su se sami organizovali prošli vikend i pokušali da ga poboljšaju te sebi olakšaju život.

– Organizovali smo akciju i lopatama i traktorskim grnom malo ravnali, tek toliko da se samo može proći – ispričao nam je drugi mještanin.

Dodaje da ih je sramota što je ovako loš put upravo u njihovom naselju.

– Pitamo se kako nadležne u gradskoj upravi nije sramota da ove slike puta idu u javnost – ističe on.

Navodi da mještani planiraju da traže sastanak sa vršiocem dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj Zlatkom Ritanom.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Priču o stanju puta u Donjim Garevcima, koji je na samo tri kilometra od centra Prijedora, objavili smo prošle sedmice.

Ovaj put pored pruge dug je četiri kilometra, a nasipan je u januaru 2018. godine.  Iz Gradske uprave poručili su da će nasuti ovaj put u Donjim Garevcima kada bude ljepše vrijeme i put se osuši.

Pojasnili su i da grad Prijedor nema izabranog izvođača radova za održavanje puteva jer se dva izvođača spore oko dobijanja tendera više od godinu dana.

 

 

 

U međuvremenu, slike katastrofalnih puteva i ulica u gradu na Sani pristižu iz brojnih mjesta.

Privatna arhiva/RAS Srbija

Na loše stanje ulica u Aerodromskom naselju, ukazala je i na sjednici Skupštine grada odbornica SDS, Sanja Rađenović.

– Mještani Ulice Miška Kranjeca zamolili su da postavim pitanje kada će biti sanirana njihova ulica. Iz Odjeljenja za saobraćaj su odgovorili da je u toku period zimskog održavanja puteva i da se izvode samo neophodne sanacije puteva prvog prioriteta, odnosno lokalni putevi i putevi kojima saobraćaju autobuske linije, kada to dozvole vremenske prilike. Naveli su da je Ulica Miška Kranjeca saobraćajnica trećeg prioriteta i da se njena sanacija može očekivati tek u ljetnom periodu 2019. godine – kaže Rađenović.

Dodaje da je stanje puteva očajno u svim novim naseljima koja su naselile raseljene osobe kao što su Vrbice i Glavica.

Privatna arhiva/RAS Srbija

Na loše puteve upozoravaju i u užem centru grada. Pojedini građani kažu da se ulicom od Stadiona prema zgradi Poreske uprave više ne može ni hodati ni voziti, a naročito za vrijeme padavina kada se ulica pretvori u jezero.

Koliko su ljudi očajni zbog loših puteva najbolje opisuju mještani Donjih Garevaca.

– Propali smo totalno!Ne znamo da li je naš put trećeg prioriteta, ali očigledno da smo mi građani trećeg reda! – kaže nam razočarani Prijedorčanin.

Izvor: Srpskainfo

Preporuka

ON TREBA NAŠU POMOĆ Dječaku (11) Zoranu Kesiću iz ...
views 145
Jedanaestogodišnjem Zoranu Kesiću iz Prijedora nedavno je dijagnostifikovan Gilen Bareov sindrom. Riječ je o autoimunoj bolesti perifernog živčanog si...
Sukobi između prijedorskog SNSD-a i DNS-a ne prest...
views 144
Sukobi između prijedorskog SNSD-a i DNS-a ne prestaju. Gradska uprava Prijedor radila je i radi u skladu sa zakonom, odgovorio je danas gradonačelnik ...
Prijedor: Koalicija na klimavim nogama (VIDEO)
views 127
"Kako ocjenjujete, od jedan do pet, odnose SNSD-a i DNS-a u Prijedoru u ovom trenutku? "Pa...odnosi, trenutno, mogu da dobiju jedva prolaznu ocjenu...
“PRITISCIMA SU PRIDOBILI ODBORNIKE DNS” Gradonačel...
views 51
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, izjavio je da su DNS i SNSD kao dvije najveće političke partije u ovom gradu odgovorne za njegov dalji razvoj...
Poziv DNS-a SNSD-u da se nastav odgovorno voditi g...
views 108
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je danas predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Sašu Bursaća da se uključi u rješevanje pitanja grada na k...
Lukač u nedjelju u Prijedoru
views 286
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovaće u nedjelju, 24. februara, u Prijedoru obilježavanju 25 godina od osnivanja Se...