Direktor Obradović upozorio upravu Rudara: Donesene nelegalne odluke

Direktor Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Boro Obradović uputio je pismo upozorenja članovima uprave kluba, predsjedniku Radomiru Duki, te članovima Miranu Kolaru i Ranku Vučkoviću, koji je inače i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Takođe, na spisku upozorenih je i sekretar Veljko Janjetović, a naš sajt ima ekskluzivitet da fudbalsku javnost u Prijedoru obavijesti o sadržaju ovog pisma.

U njemu, pod naslovom: “Informacija o nemogućnosti funkcionisanja rada u FK Rudar-Prijedor”, piše:

“Poštovani, u skladu sa članom 32. Statuta FK Rudar-Prijedor obavještavam vas da je paralisan rad u FK Rudar-Prijedor. Došlo je do suspenzije Ugovora o sportsko–poslovnoj saradnji OFK Rudar-Prijedor i FK Rudar-Prijedor.

Razlozi privremene suspenzije Ugovora su subjektivne prirode. Više puta sam razgovarao sa predsjednikom UO gospodinom Radomirom Dukićem, članom UO Miranom Kolarom i sekretarom-direktorom Veljkom Janjetovićem o problemima i rješavanju problema i stavljanju sistema u funkciju. Takođe, sekretar FK Rudar-Prijedor i istovremeno direktor OFK Rudar-Prijedor gospodin Veljko Janjetović se pismeno obratio UO tražeći održavanje sastanka i rješavanje privremene suspenzije Ugovora o sportsko–poslovnoj saradnji OFK Rudar-Prijedor i FK Rudar-Prijedor, međutim do sastanka nije došlo i ne znam da li će ga biti?

U vremenu privremene suspenzije Ugovora desili su se ishitreni potezi, prijava policiji sa optužbom za kriminalnu radnju, otuđenje pečata itd. Što samo šteti Rudaru i svima u Rudaru.

Informišem vas i upozoravam, član 32. da dosadašnje sjednice UO nisu održane u skladu sa Statutom član 26, stav 4. i odnose se na prisustvo sekretara i vođenje zapisnika na sjednicama UO.

Informišem vas i upozoravam, član 32. da Odluka o imenovanju predsjednika UO nije izvršena. U sudskom registru nije izvršena promjena ovlaštenog lica, još uvijek nije izbrisan Dalibor Majkić, a upisan Radomir Dukić.

Zbog toga nisam u mogućnosti dostaviti dokumentaciju Fudbalskom savezu, nagovijestili su sankcije, takođe i Sudu za sporove koji se vode.

Napominjem i za legitimitet do sad donešenih odluka UO. Tražim hitan sastanak sa svim članovima UO i sekretarom u cilju rješavanja navedenih problema.”

Juče se fudbalskom čaršijom u Prijedoru pojavila (dez)informacija da je predsednik Upravnog odbora Rudar Prijedora Radomir Dukić podnio ostavku.

prijedor24h

Preporuka

TEMA DANA Nakon 29. sednice Izvršnog odbora Fudbal...
views 27
Prvenstvo počinje sa već kupljenim “Selekt” loptama umesto dosadašnjih “Adidasovih” Iza nas je još jedna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza ...
Nedžad Žerić posle ubedljivog poraza “rudara” od K...
views 70
Mnogi su se iznenadili kada su pročitali: Krupa – Rudar Prijedor 4:0. Malo ko je mogao da veruje, i pretpostavi, da će izabranici trenera Nedžada Žeri...
Prosinečki izbacio Vranješa iz reprezentacije BiH...
views 74
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki izbacio je iz tima defanzivca Anderlehta Ognjena Vranješa. Vranješ je posljednjih nekoliko ...
Novak četvrti put dobitnik Laureus nagrade! (VIDEO...
views 21
Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobitnik je najvećeg sportskog priznanja, nagrade Laureus. Na velikoj ceremoniji u Monte Karlu, Novak je po če...
LEGENDARNI SNIMAK NAKON ČUVENOG MEČA Hrvatska na k...
views 284
Pjesme tragično nastradalog “kralja narodne muzike” Šabana Šaulića slušale su se na ovim prostorima i u situacijama kada se tuguje i kada se nešto sla...
Užasavajuća poruka kladioničara Džumhuru: J**em li...
views 136
BH teniser Damir Džumhur dobio je šokantnu poruku nakon nastupa na ATP turniru u Roterdamu. - J**em li ti mrtvu mamu, j**em ti dijete nerođeno, p**...