Djevojka je automobilom udarila u vozilo kojim je upravljala Dea. Njih dvije su uključile sva četiri žmigavca i izašle iz automobila na trotoar kako bi vidjele štetu… Tada je autobus izletio na trotoar i udario Deu direktno.

Ovako je na televiziji “Pink” detalje jezive nesreće, u kojoj je bez ruke ostala voditeljka “Jutarnjeg programa” Dea Đurđević, ispričao njen vjerenik i kolega, novinar Mladen Mijatović.

Kako je ispričao do nesreće je došlo dok su voditeljka i djevojka koja ju je udarila kolima izlazile iz svojih vozila.

– Samo što su stale na trotoar kako bi vidjele štetu i da se dogovore šta će dalje da preduzmu, da li će da pozovu nekoga ili razmijene kontakte. Dea je bila gotovo nadomak posla i trebalo je da snima emisiju. Tek su započele razgovor, autobus je izletio na trotoar i udario direktno Deu. Autobus ju je nabacio na zid bolnice “Dragiša Mišović” i tako priklještenu je gurao nekoliko metara – ispričao je Mijatović jezive detalje udesa, piše Blic.

Dok ju je autobus gurao uz zid, mladoj voditeljki televizije “Pink” otkinuta je ruka.

– Zatim je još jedan autobus naleteo na autobus koji je gurao Deu. Onda je nastavio da se kreće i udario u dva automobila – objasnio je Mijatović u “Novom jutru”.

Voditeljka Dea Đurđevije krenula je juče ujutru na posao kada je kod KBC Dragiša Mišović imala manji sudar, a kada je izašla na trotoar na nju je naletio autobus i otkinuo joj ruku. Đurđevićeva je brzo prevezena na VMA, gdie je operisala. Liekarski tim je predvodio prof. dr Marko Bumbaširević, koji je rekao da je operacija trajala pet sati i da, i pored teške povrede, očekuje dobar ishod.

Voditeljki je ruka prišivena i doktori se nadaju da će Dea uspieti da povrati sve funkcije u njoj, ali i da je čeka jako dug oporavak.

Do nesreće došlo zbog poledice?

Tačan uzrok stravične nesreće koja se dogodila juče ujutru na Dedinju, a u kojoj su teško povrijeđene tri osobe među kojima je voditeljka Dea Đurđević kojoj je autobus otkinuo ruku, za sada nije zvanično poznat. Dok direktor Konzorcijuma privatnih prevoznika čiji su autobusi učestvovali u udesu tvrdi da je do nesreće došlo zbog poledice na putu koju je izazvala cev koja je pukla, s druge strane u Vodovodu tvrde da poledice na putu nije bilo.

MUP Srbije se zvanično još nije oglasio povodom ove nesreće.

Foto: RAS Srbija

Na Đurđević je naletio autobus gradskog prevoza na liniji 78. Kako je Blic saznao od očevidaca horor nesreće, autobus je bio pun putnika.

Vozač autobusa ispričao je da je izgubio kontrolu nad vozilom jer je kolovoz bio klizav zbog vode koja se izlila nakon pucanja cijevi.

– Kako je rekao naš vozač, on je pokušao da obiđe dva automobila koji su prethodno bili zaustavljeni, jer je došlo do kontakta između njih. Međutim, autobus je potom udario bočno u automobil koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se o njega i tako je nastala nezgoda. U tim trenucima vozač ne može da vlada vozilom. Žao nam je što se to desilo – rekao je Drago Tošić, direktor Konzorcijuma privatnih autoprevoznika.

Kako je ispričao, vozač autobusa ima 42 godine i do sada nije imao problema u saobraćaju.

– Rekao je da je vozio sporo i da se voda slivala niz ulicu zbog pucanja cijevi – rekao je on.

Nakon toga uslijedio je još jedan udes kada je na sva ova vozila naletio i autobus na liniji 59.

U karambolu su pored voditeljke teško povrijeđene još dvije osobe. One se nalaze na VMA i u stabilnom su stanju.

Svjedoci užasa na mjestu nesreće kažu da je do nesreće došlo jer je put bio jako klizav.

– Ulica je bila zaleđena. Puna 78-ica je naletila na automobil i tu djevojku. Čula sam da je bilo povrijeđenih i u autobusu – rkla je radnica na obližnjoj trafici.

Foto: RAS Srbija

Vodovod: Nije bilo vode, ni leda

Međutim, u “Beogradskom vodovodu” su juče tvrdili da nikakvog leda nije bilo na mjestu nesreće, kao i da nisu ni znali za postojanje kvara na ovom mjestu.

– Kvar nam je prijavljen od strane Operativnog centra grada tačno u 7.03 jutros, dakle nakon nesreće koja se dogodila – rekli su iz “Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

U ovom preduzeću dodali su da u pitanju čak nije ni veliki kvar.

– Cijev je pukla na raskrsnici sa Ulicom Teodora Drajzera. Nije tu bilo šikljanja vode, niti stvaranja bara, jednostavno je bilo vode samo uz trotoare. A voda se nije slivala ni duž Ulice Ljutice Bogdana – tvrde iz ovog gradskog komunalnog preduzeća.

Blic.rs