Infosrpska: Poslanik Stanivuković i PDP podržavaju proteste protiv Vučića

Od kako je PDP poražen na opštim izborima, Branislav Borenović, Mladen Ivanić, Igor Crnadak i mladi tajkun Draško Stanivuković, duboko isfrustrirani dominantnom pobjedom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a, ne žele da se pomire sa izbornim porazom i sve vrijeme traže načina kako da vladajućoj strukturi u Republici Srpskoj i njenim predstavnicima u BiH napakoste i pokušaju, kako to oni kažu, “zagorčati im život”, piše portal Infosrpska.

“Lider PDP-a Branislav Borenović i mladi stranački tajkun Draško Stanivuković koji ne žali para, glavni su operativci tog prljavog posla koji se oličava u tome da se udari na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj i na sve načine pokuša internacionaliizovati tragična smrt Davida Dragičevića iz Banjaluke ali zbog ličnih interesa”, navodi se u tekstu objavljenom na ovom portalu .

“‘Ako ne možemo ovdje dobiti pravdu, tražićemo je od međunarodnih institucija, ali stati nećemo’, ponavlja mladi banjalučki milioner i manipulant, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, potvrđujući tako da se zbog političkog revanšizma i pokupaja urušavanja vlasti nastoji po ko zna koji put zloupotrebiti tragična smrt banjalučkog mladića Dragičevića. Otuda dio odgovora na pitanje otkud poslanici Demokratske stranke iz Srbije Aleksandra Јerkov, Balša Božović i Maja Videnović u Banjaluci sa liderima PDP-a”, ističe se u tekstu.

Portal “Infosrpska” navodi da su “Branislav Borenović, mladi tajkun Draško Stanivuković i na destine članova PDP-a danima oblijetali nevladine organizacije po Republici Srpskoj koje se bave ljudskim pravima i slobodama, pokušavajući da preko njih naprave dogovor o internacionalizaciji još neriješene tragične smrti mladog Davida Dragičevića”.

“U tom svom naumu imali su podršku određenog osoblja Ambasade Velike Britanije u Sarajevu. Međutim, to im nikako nije uspjevalo jer se organizacije koje su opsjedali nisu htjele miješati u sudske procese. Zbog toga je razočarana Ambasada Velike Britanije koja je hrabrila PDP-ovce uputila informacije ambasadama SAD i Njemačke u Sarajevu u kojima se žale na neke nevladine organizacije da ne žele da se uključe u pokušaj internacionalizacije slučaja ‘Dragičević’, iako već godinama primaju sredstva od svih njih i drugih stranih fondova.

Kada im to nije uspjelo Branislav Borenović i mladi tajkun Draško Stanivuković odlaze u Beograd gdje se sastaju sa beogradskim advokatom Božom Prelevićem prijateljem opozicije u Srbiji, koji pristaje da za dobre pare, PDP-u odradi lobistički posao u njihovoj namjeri. Tu Stanivuković sebe pokušava predstaviti kao mladog političara ‘progonjenog od režima u Republici Srpskoj'”, piše u tekstu.

Prema istom izvoru, “otuda i dolazak troje poslanika Demokratske stranke iz Srbije i njihova zajednička konferencija za novinare sa liderima PDP-a, kao i najava Aleksandre Јerkov da će ona pokušati da u Komitetu za ljudska prava narodnih poslanika u Ženevi iznese laži koje joj je prenio mladi manipulator Stanivuković, stavljajući sebe u centar priče kao navodno proganjanog poslanika od ‘režima’ u Srpskoj, a ne slučaj ‘Davida Dragičevića'”.

“Sve to je podržao i lider PDP-a Branislav Borenović, koji se u razgovorima u četiri oka povjerio svojim prijateljima da je ‘sve ovo što rade, prije svega, osveta Aleksandru Vučiću koji na proteklim izborima u BiH nije jače podržao Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH i da oni zbog toga podržavaju proteste u Srbiji protiv Vučića”, naglašava se u tekstu.

Portal “Infosrpska” iz izvora u PDP-u saznaje da je “Stanivuković obećao da će ovih dana otići u Beograd sa jednom ekipom ljudi i učestvovati na protestima ‘Јedan od pet miliona'”, a Aleksandri Јerkov je saopštio da je “spreman i finansijski pomoći proteste sa 100 hiljada evra”.

Preporuka

Bjelica najavio kandidaturu za predsjednika SDS
views 11
Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica najavio je svoju kandidaturu za predsjednika SDS-a na predstojećim unutarstranačkim izborima. Bjelica je rekao...
Ugradio sam pola života u izgradnju stranke
views 11
Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, jedan je od najglasnijih i najoštrijih kritičara aktuelnog rukovodstva Srpske demokratske stranke (SDS). Bjelica od ...
Usijane strasti u SDS-u, pljušte međusobne uvrede ...
views 55
Visoki funkcioneri SDS sve su sigurniji da je stranci potrebno novo rukovodstvo, a počele su da pljušte i međusobne uvrede. Strasti su, po svemu ...
Kovačević: SNSD-u narod dao ključ za formiranje vl...
views 25
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da je toj političkoj partiji ključ za formiranje vlasti dao narod, odnosno građani Republike Srpske,...
Bjelica: Vratimo SDS načelima i programu
views 15
Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac, piše u tekstu objavljenom na njegovom blogu pod nazivom "Vratimo Srpsku demokratsku ...
Vukanovićevi novi prijatelji
views 101
Spisak njegovih prijatelja je podugačak. Iznenadi nas svako malo Nebojša Vukanović novim poznanstvom. I drugarstvom. Nije bitno što se radi uglavnom o...