Dok velika strast počinje uzajamnim privlačenjem, dugoročno je veza predodređena da propadne ako par nije kompatibilan

Znatiželjno je znati šta muškarci traže kada žele da imaju predani odnos? Evo liste osobina koje su daleko važnije od lepote.

1. Smisao za avanturu

Muškarci apsolutno obožavaju žene koje u potpunosti žive punim plućima. To uključuje i spremnost da se pokušaju nove stvari, pa čak i preduzme određeni rizik. Bilo da ide na planinarenje ili padobranstvo, žena avanturista sigurno pobeđuje devojku koja samo sedi na kauču i plete džempere, bez obzira koliko atraktivna bila.

2. Kompromis

Imati nesuglasice je sasvim normalan deo odnosa. Međutim, tvrdoglavost i „crno ili belo“ samo dovodi do bede. Zato muškarci cene žene koje su u stanju da pregovaraju i da pronađu rešenje koje zadovoljava oba partnera. Ovo može biti korisno za hobije (tj. kada momak vodi svoju devojku na fudbalsku utakmicu umesto da ga ona vodi na mjuzikl, i obrnuto), ali će posebno biti korisno kada se radi o važnom pitanju kao što je podizanje dece zajedno.

Pixabay

3. Samopouzdanje

Nema ništa više seksi od žene koja razume svoju vrednost. Muškarcima se može dopasti devojka s lepim licem i lepom figurom, ali ako su joj potrebna stalna uveravanja da je atraktivna ili ne može da prihvati kompliment, to će na kraju ohladiti momka i on će preći na ženu koja je srećna sama sa sobom.

4. Potpun nivo poverenja

Kada su u pitanju odnosi, ni jedan partner ne možeda drži drugog pod 24-časovnim nadzorom, niti bi to trebalo raditi. Stalno pozivanje momka kako bi saznali gde je ili diktirati koje prijatelje može ili ne može da vidi samo će stvoriti napetost i podstaći nepoverenje. Na kraju krajeva, osećaj ljubomore i paranoje nikada neće rezultirati srećom. Zato muškarci vole da izlaze sa ženama koje im mogu verovati na reč.

5. Osećaj za humor

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis / Naučnici tvrde da su ljudi koji nose naočare pametniji

Žena može biti prelepa, ali ona nikada neće osvojiti mesto u srcu čoveka, osim ako nije sposobna da ga nasmeje. Smisao za humor je savršen način da se ublaži stres i da se par poveže. Duhovita šala ili povremeno i podmukla, bezbrižna šala spojiće ženu još više sa svojim muškarcem.

6. Spremnost na prihvatanje njegovih mana

Jedan od ključeva zdrave veze je razumevanje da vaš partner nije savršen. Zato muškarci žele žene koje nisu previše kritične i koje ne žele da ih promene. Ako ga žena može voleti zbog njegovog glupog smisla za modu ili njegove ekscentrične ličnosti, oni su na putu ka uspehu u odnosu.

7. Ličnost bez drame

Život je kao tobogan. Neki dani će biti dobri, a drugi će biti potpuno neočekivano loši. Međutim, nepotrebno je da svaki mali problem eksplodira u veliki sukob.

8. Toplina

Muškarci vole žene koje se ponašaju dobro. Ovo se ne odnosi samo na odnos, već i kada upoznaje svoje prijatelje i porodicu sa njom. Ništa ne stvara stabilnost kao što je osvajanje onih koji najviše znače njenom čoveku.

9. Kreativnost

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podrazumeva se da je odnos mnogo korisniji ako par ima slobodni duh i kreativni um. Uvek održava stvari zanimljivima i stvara osećaj svrhe. Na primer, žene koje iznenade svog čoveka tako što mu napišu priču ili ga naslikaju, imaju velike šanse da zauvek osvoje njegovo srce.

10. Sigurno donošenje odluka

Ne postoji ništa više frustrirajuće nego kada devojka nije u stanju da donese odluku o bilo čemu. To je manje važno kada ne možete da odlučite u koji ćete restoran otići, ali može da postane ozbiljan problem kao nikada ne želite da donosite bilo kakve odluke. Ovo posebno može dovesti do problema kada žena nikada nije zadovoljna odlukama koje donosi njen muškarac. Zato muškarci vole da izlaze sa ženama koje kažu šta žele.

(Telegraf.rs/Ivana Trišić)