Vaterpolisti Crvene zvezde koji su napadnuti u Splitu u subotu, od kojih je najgore prošao Aleksandro Kralj, golman beogradskog tima, održali su konferenciju u prostorijama Sportskog društva i otkrili jezive detalje o incidentu.

Pored predsjednika SD Crvena zvezda i KK Crvena zvezda, Nebojše Čovića, direktora VK Crvena zvezda Igora Milojevića, prisutni su bili i napadnuti igrači Aleksandro Kralj, Dušan Vasić i Miloš Maksimović.

– Imali smo jutarnji trening u subotu ujutru, a poslije toga dva sata slobodnog vremena do ručka. Grupa starijih igrača je pitala trenera da li može da prošeta po rivi, dok je druga otišla u hotel. Nakon policijske provjere, jedan od službenika javio je šefu da nema vidnih obilježja ispod jakni, te da možemo da krenemo u šetnju – započeo je Vasić i objasnio kako je došlo do haosa.

Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

– Bila je velika gužva i prijatno vrijeme na rivi, u povratku smo naišli na jedan kafić u kom je bilo mjesta, a nakon što smo seli, konobar je vidio kod Kralja da se nazire grb ispod jakne i upitao ga ko je i kakva je to slika na majici. Sandro se prijatno nasmijao i rekao: „Mi smo vaterpolisti Zvezde, igramo danas utakmicu“, na šta je konobar poprilično ozbiljno uzvratio sa: „Nemoj da se smiješ, nije smišno, bolje ti je da pokriješ to“ – rekao je Vasić, poslije čega su igrali Zvezde riješili da se premjeste na neko drugo mjesto, pa su otišli nedaleko u jednu baštu kafića.

– Poslije 15, 20 minuta, dok smo pili kafu, sa leđa su krenuli da udaraju mene i Maksimovića, dok je Kralj prošao najgore jer je u tim momentima kucao poruke na telefonu i uopšte nije primijetio da nam se neko približava – opisao je Vasić.

Aleksandru Kralju je polomljen nos, jedan od napadača ga je zakačio nožem po nozi, a da bi spasao živu glavu, skočio je u more

– Napali su nas, a ja sam krenuo da se rvem sa jednim od njih i tom prilikom ostao bez jakne, samo u trenerci Zvezde. Počeo sam da bježim od kafića do kafića, a skok u more je bio jedini izlaz. Dok sam bio u vodi, tih tri, četiri minuta, pojedini su me gađali i prijetili, tražili da skinem majicu i odgovor da li sam četnik, a sa druge strane sam tražio da neko pozove policiju. Dok sam bježao, jedan od njih je u padu uspio da me zakači nožem…. Srećom pa je pao – rekao je Kralj.

Pominjalo se posebno to što je golman Zvezde govorio napadačima da je Crnogorac, a sve to je obrazložio na sljedeći način.

– Ostala su mi dva mobilna u kafiću, nije problem polomljen nos, koliko neke druge stvari… Imam kćerku od četiri mkeseca, ženu… Rekao sam da sam Crnogorac, branio se tim riječima u afektu, a u isto vrijeme govorio ko sam i šta sam da znaju ako me ubiju, koga su ubili – naveo je Kralj.

Nije siguran da li će poslije svega biti u stanju da brani na narednoj utakmici crveno-bijelih, a olakšavajuća okolnost je ta što je Vasić bio “van fokusa” napadača, za razliku od Kralja, jer na sebi nije imao obilježja.

– Kada se sve završilo, vratio sam se po naše stvari u kafić, a onda krenuo od lokala do lokala da tražim da mi neko pozove taksi. Pošto su me ignorisali kako na tim mjestima, tako i u jednom hotelu u kom sam molio za pomoć, na ulici se srećom pojavilo vozilo i tako sam uspio da odem do našeg hotela – opisao je Vasić.

Kralj je poslije toga odveden u policiju da da izjavu, kao i kod ljekara zbog povreda, a sve je završeno tako što je utakmica između Mornara i Zvezde odložena, piše Blic.

Srpskainfo