sdr
Akademik Matija Bećković , profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Goran Maksimović i Andrea Marić viši asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci novi su članovi žirija 47.Književnih susreta na Kozari.

Oni su na današnjoj , prvoj sjednici Organizacionog odbora imenovani da izvrše izbor za ovogodišnju nagradu “Skender Kulenović” najboljem književnom stvaraocu bez obzira na književni rod i aktuelnu književnu produkciju.

U Gradskoj upravi Prijedor su današnjom sjednicom Organizacionog odbora kojom je predsjedavao gradonačlnik Prijedora Milenko Đaković , ujedno počele pripreme za ovogodišnje, 47. Književne susrete na Kozari.

Na sjednici je utvrđeno da će termin održavanja manifestacije biti od 17 – 21. septembra , a usaglašen je okvirni program Književnih susreta, te Pravilnik o nagradama Književnih susreta i prijedlog učesnika.

Na sjednici je bilo govora i o Planu izdavačke djelatnosti za 2019. godinu u okviru kojeg će, prema najavama Uređivačkog odbora, do održavanja Susreta, biti pripremljeno pet novih knjiga – izabranih djela LJubomira Simovića, Matije Bećkovića, Milosava Tešića, LJubivoja Ršumovića i Dragana Kolundžije.

prijedorgrad.org