Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas kako je u vezi s potragom za višestrukim ubicom Edinom Gačićem formiran Operativni štab u koji su uključene sve bezbjednosne agencije iz BiH.

“Iz tog štaba se koordiniše i planiraju sve operativne mjere i radnje koje se odnose na traganje i lišavanja slobode Edina Gačića, koji je, kako se osnovano pretpostavlja, izvršio ubistvo i pripadnika Federalne uprave policije (FUP)”, kazao je Mektić u izjavi za medije uoči komemoracije policajcu Mahiru Begiću.

Istaknuo je kako policijske agencije u ovom momentu čine sve što mogu, te da su sva materijalno-operativna sredstva stavljena na raspolaganje, kao i kako se iskreno nada da će se taj slučaj brzo riješiti, na način da će se Gačić pronaći i biti lišen slobode.

Za Edinom Gačićem traga više od 1.200 policajaca, a prema saznanjima očekuje se da policajci koju učestvuju u potrazi dobiju još pojačanja.

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za lice čije informacije dovedu do hapšenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 01. septembra 1976. godine u BanjaLuci, s prebivalištem u selu Brđani, opština Konjic, po raspisanoj potjernici.

ATV