Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić prisustvovao je Međunarodnom sajmu turizma – IMTM 2019 u Tel Avivu, gdje je posjetio štand Republike Srpske.

Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu podržalo je samostalno predstavljanje turističke ponude Republike Srpske šestu godinu zaredom na najvećem sajmu turizma u istočnom dijelu Mediterana na kojem svake godine učestvuje više od 1.700 izlagača iz više od 60 zemalja.

– Zadovoljostvo mi je da je Republika Srpska i ove godine u prilici da predstavi svoje turističke potencijale na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu, u organizaciji Predstavništva republike Srpske, Turističke organizacije i Ministarstva trgovine i turizma. Ove godine, pored Turističke organizacije Republike Srpske, tu su predstavnici Turističke organizacije grada Trebinja i nadam se da će ovo sve doprinijeti uvećanju broja turista iz Izraela – rekao je ministar Klokić.

Foto: Vlada RS

Zajedno s njim, sajmu su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, te šef Predstavništva RS u Iraelu Arie Livne.

– Predstavljamo kompletnu turističku ponudu Republike Srpske, a sa Izraelom imamo veoma dobru saradnju i sarađujemo sa njihovim turističkim agencijama. Veći broj Izraelaca posjećuje Republiku Srpsku. To nam i jeste cilj, da ovakvom saradnjom podignemo Republiku Srpsku na ljestvici uspješnih turističkih zemalja – izjavila je Dragica Kovač.

Na ovogodišnjem sajmu posebna pažnja biće posvećena ponudi banjskog, avanturističkog i vjerskog turizma Republike Srpske, aktivnog odmora, te turističkoj ponudi gradova Banjaluke i Trebinja.

Srpskainfo