Bivši šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo ima novi posao.

Kako je objavljeno u “Službenom glasniku BiH”, Brčkalo je putem javnog oglasa u januaru postavljen na radno mjesto prvog sekretara u Odjeljenju za međunarodnu, naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju Ministarstvo spoljnih poslova BiH, počev od prvog ferbruara 2019. godine. Ministar spoljnih poslova BiH u tehničkom mandatu je Brčkalov partijski kolega Igor Crnadak.

 

 

 

Naravno, Brčkalo nije jedini koji je u posljednje vrijeme dobio posao u institucijama BiH. Osim njega, u januaru je posao dobilo još 19 novih službenika. U Ministarstvu spoljnih poslova BiH zaposlen je Saša Milanović na radno mjesto prvog sekretara u Odsjeku za vizno – pasoške poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove, Mia Džinović na mjesto drugog sekretara u Odsjeku za međunarodnopravne poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove, Sanela Alić na mjesto trećeg sekretara u Odsjeku za Aziju i Afriku Sektora za bilateralne odnose, Nina Radić na poziciju prvog sekretara u Odsjeku za informisanje, Jasna Kahrić na radno mjesto drugog sekretara u Kancelariji za odnose sa javnošću, Mladenka Brezo kao treći sekretar u Odsjeku za UN, međunarodne organizacije i mirovne operacije Sektora za multilateralne odnose.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Amina Pekić postavljena je na radno mjesto trećeg sekretara u Odsjeku za OEBS, Savjet Evrope i regionalne inicijative Sektora za multilateralne odnose, a Ivan Čobanac na mjesto trećeg sekretara u Odsjeku za ekonomsku diplomatiju Sektora za bilateralne odnose.

Osim Ministarstva spoljnih poslova BiH, u januaru su zapošljavali Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Dom naroda BiH, Ministarstvo odbrane, Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka, Institut za standardizaciju i Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Srpskainfo