Premijer Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač otvorili su u Doboju, novu zgradu saobraćajne policije, u čiju gradnju je uloženo više od 1,8 miliona KM. Najavljena je i podrška Vlade kapitalnim projektima.

Nova zgrada, u koju će osim Stanice za bezbjednost saobraćaja biti smještena i Policijska stanica Doboj 1, prostire se na više od 1.200 kvadratnih metara. Izgrađena je donacijom Svjetske banke, nakon što je raniji objekat uništen u poplavi.

– Ovdje će biti zaposleno više od 150 radnika MUP-a koji će vršiti svoje funkcije u skladu sa zakonom, ali koji će biti i servis svim građanima koji će ovdje rješavati sve vezano za Ministarstvo unutrašnjih poslova – rekao je Lukač.

Doboj: Novi policijski objekat (Foto: RTRS)

Doboj: Novi policijski objekat (Foto: RTRS)

Višković je rekao da je Vlada postavila kao prioritet u svom radu Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer je bezbjednost građana Srpske neupitna.

– Uslovi za rad od danas, bar što se tiče Policijske stanice 1 i policije za bezbjednost saobraćaja grada Doboja, su na jednom zavidnom, evropskom nivou – naglasio je Višković.

Novi objekat koštao je više od 1,8 miliona KM. Pomogao je i Grad Doboj, dodjelom zemljišta i priključcima na infrastrukturu, sa oko 150.000 KM.

Najavljena je pomoć Grada i za rješavanje smještaja Јedinice za podršku i Policijske stanice Doboj 2, ali ipomoć Vlade Doboju za razvojne projekte.

Sastanak Viškovića sa rukovodstvom Doboja (Foto: RTRS)

Sastanak Viškovića sa rukovodstvom Doboja (Foto: RTRS)

Razgovarano je o gradnji bolnice, sportske dvorane, uređenju korita rijeke Bosne, industrijskoj zoni i projektima iz oblasti saobraćajne komunikacije, koji Doboj stavljaju u saobraćajni centar.

– Najavljena je izgradnja dionice C5 od Kladara do entitetske linije, koja bi trebalo da počne u martu. Svakako nas raduje dionica puta Doboj-Bijeljina-Rača prema Srbiji, gdje samo izgrađen put 9.januar Doboj- Banjaluka dobija jedan kontinuitet i produžava vezu sa Srbijom – ističe Boris Јerinić, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Višković u Doboju (Foto: RTRS)

Višković u Doboju (Foto: RTRS)

Premijer Srpske naveo je da se radi o stvarima koje Doboju daju šansu da uz punu podršku Vlade krene jednim ozbiljnim korakom ka razvoju. Riješene su, kaže Višković, i procedure koje prethode izgradnji nove bolnice u Doboju, što je investicija veća od 50 miliona evra. Gradnja počinje kad i nova građevinska sezona.