Prijedlog gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da se zbog neusaglašenog dnevnog reda bude odgođena današnja sjednica Skupštine grada Prijedora nije dobio većinu.

Za prijedlog gradonačelnika glasalo je 12 odbornika, jedan je bio uzdržan, a 18 ih je bilo protiv. Kuriozitet je da za Đakovićev prijedlog nisu glasali ni svi odbornici DNS-a, nego njih osam od ukupno deset. Protiv su bili Predrag Starčević i Duško Miletić.

Što se tiče odbornika iz drugih stranaka, prijedlog prvog čovjeka Prijedora prihvatili su i tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP BiH, koji je i predsjednik Skupštine grada.

Đakovićev prijedlog nisu podržali odbornici SNSD-a /osam/, SDS-a /pet/, PDP /dva/, DF-a /jedan/ i odbornik koji je u Skupštinu grada ušao sa liste SP-a Ranko Kolar, a koji je danas obavijestio lokalni parlament da ubuduće djeluje kao samostalni odbornik, nakon što je razriješen dužnosti predsjednika Gradskog odbora SP-a Prijedor.

Od danas i Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora ima novog šefa. U pitanju je odbornik Јovana Panić koja je na tom mjestu zamijenila dosadašnjeg šefa ovog kluba Radenka Stijepića.

Za njeno imenovanje bila su četiri od pet odbornika SDS-a, a protiv je bio Stijepić. Protiv je bio i doskorašnji predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin, ali Skupština grada Prijedora nije uvažila njegov dopis, nego odluku većine u samom klubu.

Na sjednici Skupštine grada Prijedora koja je počela u 10.00 časova u toku je peta pauza i još nije usvojen dnevni red.

SRNA/RTRS