Muškarci čeznu za ljubavlju jednako kao i žene, ali boje se gubitka slobode. Zbog sledećih 5 razloga muškarci dolaze u iskušenje da napuste ženu koju vole.

1. Oseća se kao da partnerka pokušava da ga popravi

Poznata je izreka da se muškarci žene nadajući se, da se ona nikad neće promeniti, a da se žene udaju nadajući se, da će se on promeniti. Muškarac ne želi da ga neko menja, nego želi da istinski otkriva sebe zajedno s partnerkom koja ga voli i podržava. Ako on oseća da ženi nije dovoljan, da su u njenim očima njegovi nedostaci ogromni, ili da ne može biti svoj bez osude, počinje da traži izlazna vrata.

2. Oseća se ugroženim zbog uspeha partnerke

Istraživanja su pokazala da muškarcima padne samopouzdanje kada im je partnerka uspešna, čak i ako im ni u čemu nije konkurencija. Ženin uspeh često podstiče muškarce da se sami ne osećaju dovoljno uspešnima. Zbog takvog (često samo zamišljenog) udarca u ego, počinju da razmišljaju o tome da napuste partnerku.

3. Ne želi da sluša prigovore

Do neke mere muškarac će ignorisati ili izbegavati prigovore svoje partnerke, ali pre ili kasnije otvoreno će pokazati da to ne želi da sluša jer muškarci nisu skloni analiziranju, posebno ne emocija. Činjenica je da muškarci jednostavno (uvek) žele da budu cenjeni.

4. Želi više intimnosti

Muškarcima je seks u vezi jako bitan i žele se da se osećaju najpoželjnijom osobom u ženinom životu. Nedostatak seksa može ga čak naterati da ostavi partnerku čak i ako je voli.

5. Partnerka ga upoređuje s drugim muškarcima

Kad žena počne da upoređujei svog sadašnjeg s bivšim, na opasnom je terenu. Muškarac želi da veruje da joj je sada jedino on važan. Ne želi da čuje da je njen prethodni dragi radio ovo ili znao ono. Želi da zna da joj je dovoljno to što on čini sada, da je njen heroj.

Izvor: zadovoljna.hr