U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, na planinama mjestimična susnježica ili snijeg.

Ujutro će biti pretežno oblačno sa malo kiše na sjeveru i slabim provijavanjem snijega na planinama i na istoku Srpske, dok će na jugu Hercegovine biti vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće umjereno do pretežno oblačno sa sunčanim intervalima, a na jugu Hercegovine pretežno sunčano. U Sarajevsko-romanijskoj regiji i na istoku očekuje se pretežno oblačno sa mjestimičnom susnježicom ili snijegom.

Krajem dana postepeno razvedravanje u većini krajeva.

Duvaće slab vjetar umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od tri do osam, na jugu oko deset, u planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Čemerno minus dva, Han Pijesak minus jedan, Rudo, Bihać i Kalinovik nula, Novi Grad, Sokolac, Foča i Mrakovica jedan, Sarajevo, Višegrad, Srebrenica, Mlječanica i Gacko dva, Prijedor tri, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Tuzla, Krupa na Uni, Šipovo četiri, Doboj, Bileća, Zvornik, Brčko i Srbac pet, Zenica, Drvar, Ribnik i Banjaluka šest, Trebinje osam i Mostar 10 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS