Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće dostavljen izvještaj protiv osobe čiji su inicijali I.G. /22/ zbog sumnje da je u Gradačcu, 19. decembra 2015. godine, nepoznatim vozilom udario osomogodišnje dijete, nakon čega je pobjegao, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Povrijeđeno dijete prevezeno je u Dom zdravlja Gradačac, a potom u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su mu ljekari konstatovali teške povrede.

Policija je, radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela u saradnji sa građanima, saznala da bi mogući krivac ove saobraćajne nezgode moglo biti lice I.G, koje je, da bi prikrilo saobraćajnu nezgodu, potopilo vozilo u jezero Vidara.

Ronioci ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca su, postupajući prema naredbi tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva juče u jezeru Vidara pronašli i izvukli vozilo “micubiši”, koje su prevezli u policijsku stanicu radi vještačenja.

Policija je izvršila kriminalističku obradu nad osobom I.G. koja je nastanjena na području opštine Gradačac, zbog sumnje da je počinila teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog prevoza i neukazivanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Srpskainfo