Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas, na Sretenje, da je suština praznika da svakodnevno jedni drugima želimo sreću i da je istinska sreća susretanje sa Bogom.

“Sreća znači sresti se sa nekim i nečim dobrim, sa onim što ispunjava život i što nas prosvećuje i čini pravim čovjekom. Svaki susret na zemlji traje kratko. Pa, i ako traje 100 godina, šta je to u odnosu na vječnost?!”, naglasio je mitropolit Amfilohije, koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru.

Mitropolit je istakao da susret sa živim Bogom započinje svetom tajnom krštenja, nastavlja se molitvom Bogu do smrti, u smrti i poslije smrti, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

“To je pravo Sretenje. To je prava i jedina istinska sreća za svako ljudsko biće na zemlji. Zato i mi praznujemo ovaj divni praznik i radujemo se susretu sa živim Gospodom našim Isusom Hristom”, naglasio je u besjedi mitropolit Amfilohije.

Vladika je podsjetio da se Sretenje praznuje od šestoga vijeka, vremena cara Justinijana, koji je vladao i na Zlatici, kraj Podgorice.

SRNA/ATV