Kada čujemo reč: prevara većina nas pomisli na intimne i strastvene trenutke sa anonimnom osobom, koja nije naš partner. Ali da li je prevara samo to? Ponekad se prevara skriva iza prijateljskog odnosa, u kome se rasplamsavaju emocije, a da toga možda niste ni svesni.

Evo nekih znakova, koji pokazuju da ste možda nesvesno prešli granicu:

1. Često pričate o njemu

Najbolji način da obratite pažnju na to da li je vaše prijateljstvo prešlo granicu je da razmislite koliko često razmišljate o toj osobi. Računica je vrlo jednostavna: Što više vremena provodite razmišljajući o toj osobi, to su vaša osećanja snažnija, a samim tim i nejasnija.

2. Kada pričate sa tom osobom osećate se ispunjenije i bolje

Nakon razgovora sa prijateljem, iza koga se možda krije nešto više, uvek se osećate poletnije i zadovoljnije. Bilo da se radi o odlasku na kafu, ili samo o bezazlenoj prepisci, radujete se sledećem kontaktu i nestrpljivo ga očekujete.

3. Skrivate ovo prijateljstvo od partnera

Pitanje koje vam može rešiti dilemu, da li se u vašem prijateljskom odnosu krije nešto više, je da li biste bez oklevanja svom partneru saopštili za ovo novo prijateljstvo. Ukoliko je vaše prijateljstvo tajna, vaša podsvest signalizira na to da se u ovom prijateljstvu probudilo još nešto više.

4. Upoređujete ga sa partnerom

Bilo da je emotivna ili fizička, prevara proizilazi iz nezadovoljenih potreba jednog od partnera. Većina emocionalnih avantura započinje jer se osoba u vezi oseća zanemarenom od strane svog partnera. Kada ove nedostatke pažnje nadomesti neko drugi, ta osoba postaje predmet razmišljanja, i sebi postavljamo pitanje, da li je možda ovo ono što mi treba, a zatim počinje upoređivanje sa onim što već imate.

5. Zamišljate intimne trenutke

Većina emocionalnih veza ne postaje fizička. Pa ipak, iako u ovakvom odnosu ne dolazi do fizičkog kontakta, ne znači da ne postoji seksualna tenzija. Mašta je neverovatno oružje, naročito ako je njen povod neki razgovor ili dopisivanje. Ukoliko ima podkrepljenje, mašta može biti jednako moćna, kao i fizički kontakt.

Ostaje nam samo da razmislimo koja prevara ima veću težinu, ali i opravdanje: emocionalna ili fizička?

Izvor: lepota i zdravlje