Bilo mi je potpuno jasno šta će se desiti u Doboju, Trebinju, i u svim opštinama i gradovima na prijevremenim izobrima, rekao je u emisiji Ukrštenica RTRS-a potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica.

On je istakao da je veliku grešku napravio predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, kada je isključio visoke funkcionere u Doboju.

– On je sam sebe imenovao za povjerenika u Doboju, i tu mu je desna ruka bio Mektić, obišli su cijeli Doboj, ali imali smo kandidata koji je i meni kao potpredsjedniku stranke bio nepoznat! – naglasio je Bjelica.

Bjelica je naglasio da SDS ako nešto želi nešto napraviti u budućnosti, mora krenuti od nule.

– Ovo mi djeluje kao u onom filmu “Tri karte za Holivud”, ili u prevodu nisu dobri glasači, ni narod, već samo predsjednik. Boli me duša kad vidim šta se dešava u tom Doboju, jer SDS tu nikada nije izgubio, ali razlika od 27.000 glasova najbolje pokazuje gdje je danas SDS u cijeloj Republici Srpskoj – izjavio je on.

Potpredsjednik SDS-a je istakao da mu nije mi jasno zašto u Trebinju SDS nije imao kandidata za gradonačelnika.

– Da li strah, da li smo imali šta izgubiti, ali smo ovako još više poniženi – kategoričan je Bjelica.

U emisiji Ukrštenica gostovao je i poslanik SNSD-a Srđan Mazalica koji je istakao da je izabrani gradonačelnik Doboja Boris Јerinić imao podršku SNSD-a.

Mazalica ističe – rezultati izbora pokazuju da opozicija još nije profilisala svoju politiku, što su građani i prepoznali.

– Pokazalo se da kandidat u Doboju nije uspio da dobije podršku, jer SDS nema prepoznatljivu politiku, kao nekad što je imala, i izgubili su snagu. U Trebinju, opozicioni lideri su Vukanović i Krunić, ali nisu htjeli da preuzmu odgovornost. Birači su to prepoznali i nisu izašli na izbore i pružili podršku. To se desilo i na opštim izborima, pada povjerenje – izjavio je Mazalica.

RTRS