Grad Prijedor ZAUZEO LIDERSKU poziciju u BiH za najbolje poslovne poteze u 2018. godini

Izbor portala Indikator.ba je napravljen na bazi analize  više od 2.000 poslovnih informacija objavljenih u medijima, na portalima kompanija, poslovnih i lokalnih zajednica. U najužem izboru našlo se šesnaest poslovnih odluka kreiranih na području cijele BiH.

Sa posebnom pažnjom analitičari portala Indikator.ba angažovani na projektu Izbor najboljeg poslovnog poteza prate asktivnosti lokalnih zajednica u privlačenju stranih investitora. Ove godine lidersku poziciju zauzeo je grad Prijedor. Tokom maja 2018. godine ovaj grad je spremno dočekao slovenačku kompaniju “Kolektor” zainteresovanu za otvaranje tvornice dijelova za automobilsku industriju i aparate u domaćinstvu i angažovanje 400 novozaposlenih radnika. Već u julu bio je spreman da prihvati i investiciju italijanskog giganta za proizvodnju donjeg rublja i čarapa “Calzedonia” vrijednu 25 miliona evra čime se stvaraju pretpostavke za zapošljavanje između 800 i 1.000 radnika.

U pripremi je svečanost na kojoj će spomenutim kompanijama i gradu Prijedoru biti dodijeljene plakete “Najbolji poslovni potez”, piše Indikator

prijedor24h