Pre nego što je uvedena medicinska terapija u Kini, tradicionalna kineska medicina se koristila za spasavanje miliona kineskih života tokom hiljada godina. Tradicionalni kineski lekari često predlažu korišćenje jednostavnih postupaka i ponašanja kako bi se pomoglo ljudima da postignu zdrav način života. Ovi doktori su otkrili 2 jednostavne, ali važne vežbe koje mogu produžiti vaš život.

Isprobali smo ove vežbe kojima se možemo boriti protiv zamora i bukvalno produžiti život! Jedva čekamo da ih podelimo sa vama.

1. Vežba sa šakama

Foto: Telegraf

Počnimo sa osnovama. Imamo 6 kanala na svakoj ruci: palac (kanal pluća), kažiprst (veliko crevo), srednji prst (perikardni kanal), prsten (trostruki grejač), mali ili ružičasti prst ( srčani kanal) i zadnji deo ruke (zadnji kanal).

Koristeći ovo, lekari predlažu sledeću vežbu:

Lagano povucite ruke napred

Držite ruke i rotirajte ih unutra sa oba zgloba

Napravite 150 pokreta ka unutra

Izvedite isto kretanje ka spolja

Ponovite dok ne postignete ukupno 150 puta

Ako niste u stanju da radite vežbe sa rukama ili da okrećete ruke, to ukazuje na probleme sa srcem.

2.Vežbe sa skočnim zglobovima

Foto-ilustracija: Profimedia

Stopala takođe imaju 6 kanala, 3 na spoljašnjoj strani i 3 na unutrašnjoj strani nogu: srednja linija noge (kanal žučne kese), prednji deo noge (kanal stomaka), zadnji deo noge nogu (kanal mokraćne bešike), unutrašnjost noge (kanal jetre), unutrašnje strane blizu prednjeg dela noge (kanal slezine), a unutrašnje strane blizu zadnjeg dela noge (kanal bubrega).

Isto tako, ovo znanje se može koristiti da se izvrši korisna vežba:

Ispravite se

Malo podignite noge

Počnite da rotirate zglobove levo

Pa ih potom rotirajte desno

Ponovite 150 puta u svakom smeru

Pomoću ove vežbe možete poboljšati cirkulaciju krvi u nogama i pomoći u borbi protiv umora. Ove dve vežbe mogu biti izvedene dok ste još u krevetu. Nije potrebna ni specijalna oprema niti članstvo u teretani. Uprkos tome, kineski lekari veruju da ove dve vežbe mogu da dodaju godine vašem životu.

5 minuta trčanja dnevno produžava vaš život za 3 godine

Foto: www.pixabay.com

Jedna studija je pokazala da trčanje od samo 5 minuta dnevno može u stvarnosti dodati oko 3 godine vašem životu. Ova studija je pokazala da je ova brza vežba čak pomogla ljudima koji su bili spori.

Ipak, bilo je i nekoliko upozorenja koja su pratila ovo istraživanje: trčanje je bilo bolje od biciklizma i šetnje, a ljudi koji su redovno trčali već su bili skloni zdravijem načinu života.

(Telegraf.rs)