Da li je Stanivuković ugrožavao bezbjednost Banjalučana? (VIDEO)

Navodna bezbjednosna ugroženost poslanika Draška Stanivukovića, na zahtjev kluba poslanika PDP-a, bila je tema sjednice Odbora za bezbjednost Narodne skupštine.

Sjednici je prisustvovao i direktor Policije, koji je Odbor upoznao o dosadašnjim aktivnostima policije u slučaju Stanivuković.

Nakon dvo i po časovnog zasjedanja, Odbor je donio tri zaključka. Od MUP-a Republike Srpske traže da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim audio snimkom u kojem inspektor prijeti, radi utvrđivanja eventualne odgovornosti svih aktera. Policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom, trebalo bi da istraži krivično djelo oštećenje imovine porodice Stanivukavić i da izvrše procjenu eventualne ugroženosti bezbjednosti narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

– Јa bi samo napomenuo da je Odbor sve ove zaključke donio jednoglasno – kaže Darko Babalj, predsjednik Odbora za bezbjednost NSRS.

Sjednici Odbora prisustvovao je i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum. I pored Stranivukovićevih medijskih istupa, u kojima tvrdi da mu je bezbjednost ugrožena, to nikada nije prijavio nadležnim organima, tvrdi Ćulum.

– Stanivukovića još niko nije ispitao po tom pitanju i koliko znam on to još nije zvanično prijavio. Mi radimo određene mjere i radnje kada je riječ o oštećenju imovine ali vi znate da je to vozilo registrovano na njegovog brata – ističe Ćulum.

Da li je Stanivukovićeva zabrinutost opravdana, nadležni bi tek trebalo da utvrde. Šta je sa građanima Banjaluke i o njihovoj ugroženosti 30. decembra kada je PDP-ov poslanik, uz podršku većeg broja lica, spriječio održavanje novogodišnjog koncerta, to niko ne spominje.

– Na odboru danas nije bilo ni riječi na tu temu, što ne znači da neće biti na nekoj od narednih sjednica – kaže Goran Selak, zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost NSRS.

RTRS nezvanično saznaje da su protiv Stanivukovića preduzete određene mjere i radnje. Policija ga sumnjiči za Krivično djelo “Izazivanje nereda”, jer je 30.12.2018. godine, u centru Banjaluke, uz podršku većeg broja lica i uz ozbiljne prijetnje da će izvršiti nasilje, ugrozio javni red i mir. Osumnjičen je i da je dva dana ranije u prostorijama svoje kuće planirao kako da iskoristi skup “Pravda za davida” za rušenje Ustavnog uređenja Republike Srpske i bezbjednosti zemlje.

– Mi smo o tome govorili i to je bilo već vidljivo da je ovdje manipulacija i oni sada traže samo nove načine kako da nastave sa tom svojom navodnom borbom – napominje Stojan Župljanin, stručnjak za bezbjednost.

Iza tih pokušaja uglavnom se nalaze lica sa krivičnim dosijeom. Zbog toga su u Policijskoj upravi Banjaluka zabranili novu protestnu šetnju koja je trebalo da bude održana 16. i 23. februara u Banjaluci, jer se kao predstavnik grupe koja je podnjela zahtjev, našlo lice od ranije poznato organima reda i mira.

Doneseno je rješenje kojim se zabranjuje M. B. održavanje najavljenog javnog skupa, jer je na osnovu izvršenih provjera utvrđeno da se radi o bezbjednosno interesantnom licu, protiv kojeg je u prethodnom periodu, nadležnom tužilaštvu podneseno više izvještaja o izvršenim krivičnim djelima

Nezvanično, riječ je o Mići Blažanoviću, protiv koga je policija u proteklom peridu podnijela veći brooj izvještaja o počinjenim krivičnim djelima-nasilničko ponašanje, zloupotreba ovlašćenja u privredi, samovlašće i nesavjesno privredno poslovanje.

RTRS

Preporuka

NI NADREALISTI NISU MOGLI DA SMISLE OVO Prijedorča...
views 2586
Protiv Milomira Stojnića (51) iz Prijedora policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo “oštećenje ili povlašćivanje povje...
Izazvao požar koji se proširio na objekat pumpne s...
views 152
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica inicijala L.G. (1976) iz Prijedora, zbog postojanja osnova su...
KONAČNA PRESUDA Radovan Karadžić osuđen u Hagu na ...
views 325
Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u Haškom tribunalu. Karadžić je proglašen krivim za genoci...
Ovo je Nihad koji je napao čovjeka sa srpskom zast...
views 1493
Ispred sudnice u Hagu pred presudu Radovanu Karadžiću dogodio se incident u kojem je kako saznajemo Nihad Aličković napao čovjeka sa srpskom zastavom....
NACRTAO GRAFIT SA ČETIRI “S” U BLIZINI DŽAMIJE Uha...
views 1083
Bojan Pećanac (38) iz Prijedora uhapšen je juče zbog sumnje da je u blizini džamije u tom gradu crtao uvredljive grafite, te time počinio krivično dje...
Prijedor: Uhapšen mladić koji je pobjegao sa mjest...
views 3407
Policija u Prijedoru uhapsila je Mile M. (24) osumnjičenog da je 18. marta ove godine na magistralnom putu Banjaluka- Prijedor udario pješaka D. Lj. i...