Dodik poručio Izetbegoviću: Republika Srpska izraz volje srpskog naroda! (VIDEO)

Lider SDA Bakir Izetbegović ponovo je izrekao uvrede na račun Republike Srpske i Srbije.

Optužuje zvanični Beograd da stvara krize, a Srpsku, u intervuu za “Glas Amerike”, naziva projektom Radovana Karadžića. Predsjedavajući Predsjedištva Milorad Dodik odgovara da Izetbegović zadire u unutrašnja pitanja Srbije, a da je Republika Srpska – izraz volje srpskog naroda.

Krizu kod kuće Bakir Izetbegović želi da preseli u komšiluk. Umjesto odgovora na stvarne probleme – poput zastoja u formiranju vlasti, Izetbegović se, u intervjuu za Glas Amerike, bavi imaginarnim scenarijima. Pa tako kaže da, BiH slijedi kriza, ako Srbija prizna samoproglašeno Kosovo.

– Sigurno ako se prizna nezavisnost Kosova okrenuće se svi radari prema BiH, sigurno biće bura galama i apetiti prema BiH – rekao je Izetbegović.

Milorad Dodik odgovara – BiH nije priznala /samoproglašeno/ Kosovo, i Izetbegović bi trebalo da se rukovodi zvaničnom politikom BiH. Umjesto toga, on se bavi unutrašnjim pitanjima Srbije, koja javno podržava teritorijalni integritet BiH.

– Banjaluka u tom smislu nije eskponent Beograda, ona je partner Beogradu u pitanjima gdje imaju zajednički interesi. Umjesto da zahvali Srbiji koja drži do stablnosti u regionu i koja podržava teritorijalni integritet BiH, on govori šta će Srbija da uradi – ističe Dodik.

Dodik poručuje Kosovo nije samo pitanje uređenja države.

– Nego i pitanje kolijevke srpske nacionalne kulture i nacionalnog bića. Mi Srbi koji živimo van Srbije sasvim relevantno imamo pravo da učestvujemo u svakoj ocjeni o tome na koji način može i treba da bude rješavano to pitanje u budućnosti – napominje Dodik.

Izetbegović je ponovo optužio Srbiju da je u ratu napala BiH i komentarisao buduće poteze Beograda.

Neodrživa je tvrdnja da su Srbi agresori u BiH, odgovara Dodik. Izetbegoviću očito smeta kada se kaže da je u BiH bilo 4 hiljade mudžahedina u redovima tzv. Armije RBiH.

– U početku mnogi nisu znali ko je Radovan Karadžić, odbrani su se priključili mnogi koji nisu bili dio njegove političke partije. Činično je Srpsku nazvati projektom, ona samo može biti narodni projekat za slobodu – kategoričan je Dodik.

Dodik upozorava da Izetbegović ovakvim izjavama dovodi u pitanje funkcionisanje BiH. Kaže, bilo bi bolje da se bavi formiranjem vlasti, ali to, očito, lider SDA ne želi.

RTRS

Preporuka

DODIK U SIJEKOVCU Republika Srpska je naš život i ...
views 1
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smiju biti zaboravljeni i d...
ČAVIĆ PRAVI ČISTKU Pljušte smjene i otkazi u “Elek...
views 59
Rukovodilac i tehnički rukovodilac u Radnoj jedinici (RJ) „Elektrodistribucija“ Banjaluka Mirko Šurlan i Dragomir Špikić smijenjeni su, a iduće sedmic...
Ustavni sud BiH u četvrtak ponovo o 9. januaru ...
views 6
Ustavni sud BiH trebalo bi da na dvodnevnoj plenarnoj sjednici koja počinje u četvrtak, 28. marta, razmatra zahtjev devet delegata u Vijeću naroda Rep...
Lukač: Konferencija o slučaju “Dragičević...
views 52
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazio je nadu da će rezultati vještačenja za koja se očekuje da stignu u banjalučko Okr...
OSTALA BEZ TRI SINA I SUPRUGA Dodik posjetio Milju...
views 41
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u selu Sijekovac kod Broda Milju Zečević, čija su tri sina i supruga na kućnom prag...
KO JE UBIJAO SVOJ NAROD Tokača tvrdi da su Srbi u ...
views 22
Srbi u Sarajevu jesu zaista stradali, ali predominantno od granata koje su došle od njihovih sunarodnika s brda, izjavio je direktor Istraživačko – do...